Bobbejaanland onverwachts hele dag gesloten "na beelden van gemaskerde man"

Bobbejaanland onverwachts hele dag gesloten "na beelden van gemaskerde man"

Foto: Twitter: @meta72

Kasterlee - Het pretpark Bobbejaanland in Lichtaart (Kasterlee) blijft zondag een hele dag gesloten omwille van veiligheidsredenen. Een onbekende man drong vannacht het park binnen en had een verdachte rugzak bij zich, zo bevestigt het pretpark. Zo’n 3.000 wachtenden moesten daardoor afdruipen. Intussen is het hele park uitgekamd en werden er geen verdachte objecten aangetroffen.

De honderden bezoekers, waarvan er sommigen al van voor 10 uur voor de inkompoort stonden aan te schuiven, kregen rond 11 uur de mededeling te horen dat het park zondag niet meer zou opengaan.

Aanvankelijk was het niet duidelijk waarom het park niet openging. Ietwat later communiceerde het park zelf dat het park gesloten bleef vanwege veiligheidsredenen. Op camerabeelden was te zien hoe afgelopen nacht een gemaskerde man met een rugzak door het park liep. Hij zou her en der zaken achtergelaten hebben. "Bobbejaanland besloot geen enkel veiligheidsrisico te nemen en de politie te contacteren", klinkt het in een mededeling.

De procureur besloot even later het park gesloten te houden voor verder onderzoek. Een explosievenhond werd ter plaatse gestuurd om het park te swipen. Omstreeks 15 uur was het hele park uitgekamd en konden er geen explosieven of andere verdachte objecten worden aangetroffen.

De politie heeft het park vrijgegeven, maar het park houdt vandaag de poorten gesloten. Bobbejaanland belooft dat de bezoekers die vanmorgen aan de poort stonden op een gepaste manier gecompenseerd zullen worden. Het park zal vrijdag zoals gepland gewoon weer open zijn.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees