Strijd om de kiezer is losgebarsten

Verkiezingsbord CD&V op Kruisdreef. Foto: kma

Zandhoven - Zaterdag was de laatste dag voor de indiening van de kieslijsten. In Zandhoven stappen vier partijen naar de kiezer met een volledige lijst: CD&V, N-VA, Groen en Vlaams Belang. Het links project Zandhoven2018 en Open Vld komen ieder met een onvolledige lijst op. Ook de eenmanslijst GemeenteBelangen van jonker Thierry van de Werve is weer van de partij. In totaal kan de Zandhovenaar dus kiezen tussen zeven lijsten.

In Zandhoven zijn er vier volledige lijsten: CD&V, N-VA, Groen en Vlaams Belang en nog drie onvolledige: de linkse lijst Zandhoven2018, eenmanslijst GemeenteBelangen van jonker/kasteelheer Thierry van de Werve (74) uit Viersel (in 2012 goed voor 95 stemmen) en Open Vld. De Lijst van Open Vld is nog gewijzigd. De eerder aangekondigde Thomas Mestdagh, Carine Verhuizen en Vincent Leirs doen niet meer mee. Lijsttrekker wordt Thomas De Boe uit Zandhoven, gevolgd door Sonia Blancke (Pulle), Roselinda Ramakers (Massenhoven), Liesbet Verschoore (Zandhoven) en lijstduwer is oudgediende Walter Castelijns (Zandhoven). 

De partijen verspreiden hun programma eerstdaags in de brievenbussen, laten ze weten. De strijd is ook in het straatbeeld losgebarsten, want de eerste verkiezingsaffiches werden al gevandaliseerd, zoals hier in de Kruisdreef in Pulderbos. U kan als kandidaat maar beter op de bovenste rij hangen, want deze flauwe plezanterik had kennelijk geen ladder.  

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio