Duizenden mensen volgden haar IVF-zwangerschap, maar Vanesa overleefde de bevalling niet

Duizenden mensen volgden haar IVF-zwangerschap, maar Vanesa overleefde de bevalling niet

Foto: Instagram

Duizenden mensen volgden de lange weg naar een zwangerschap van de Spaanse blogster Vanesa en haar man. Tot hun grote vreugde werd Vanesa negen maanden geleden zwanger, maar vlak voor de bevalling sloeg het noodlot toe.

Vanesa en haar echtgenoot Jonathan deelden de hele lijdensweg die IVF soms vormt, op Instagram, waar duizenden mensen moed putten uit hun verhaal. Zeker toen Vanesa eenmaal zwanger was en de bevallingsdatum alsmaar dichter in zicht kwam. Ze deelde foto’s van babykleertjes en echografieën, maar ook hoe ze vroeger worstelde met onvruchtbaarheid.

“Het begin van het einde. Het begin van leven voelen en het einde aan ons lijden,” schreef ze in mei bij een foto van de positieve zwangerschapstest waar ze zo naar verlangd had. “Hier begint ons verhaal, ons verhaal met een ‘lang en gelukkig’ op het einde.”

Het verhaal van Vanesa en Jonathan veranderde op het laatste moment echter van een sprookje in een nachtmerrie door een wrede speling van het lot. Toen Vanesa 38 weken zwanger was, viel ze flauw bij het ontbijt en werd ze in allerijl naar het ziekenhuis gevoerd. De dokters voerden nog een noodkeizersnede uit, maar Vanesa overleed aan een hartstilstand. Haar zoontje Alvaro werd meteen ondergebracht in de afdeling intensieve zorgen.

Ondanks zijn eigen verdriet, vond de echtgenoot van Vanesa wel dat haar vele volgers verdienden het nieuws van hem te horen. “Dit is de echtgenoot van Vanesa”, schreef hij op Instagram. “Ze hebben ons met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht en hebben een noodkeizersnede moeten uitvoeren. De baby ligt op intensieve zorgen. Vanesa is gestorven. Jullie zullen begrijpen dat dit account nu zal sluiten. Jullie allemaal, bedankt om haar te doen lachen.”

Enkele dagen later kwam Jonathan wel terug op zijn besluit om het account van Vanesa te sluiten. “Ik had nooit gedacht dat een afscheidsbericht tot zo’n lawine aan steun zou leiden. Ik wil dat jullie weten dat ik haar droom van andere koppels te helpen zal verderzetten. Ik kan nu eindelijk weer iets positiefs schrijven. Alvaro herstelt beetje bij beetje, hij zal nog vele tests moeten ondergaan en moet nog in de intensieve zorgen blijven, maar het is een kleine stap.”

Gisteren kwam de eerste familiefoto van het gezin op Instagram tevoorschijn. Alvaro heeft de intensieve zorgen intussen mogen verlaten, maar het verlies van zijn vrouw is Jonathan nog niet te boven gekomen. “Het is heel moeilijk om dit allemaal te doen. De luiers, melkpoeder, slaapliedjes, al het huilen. Wanneer de baby huilt, begint Nala (de hond) te huilen en volg ik ook. Ik weet niet wat te doen of hoe om te gaan met de pijn van het verlies.”

“Maar we zullen blijven vechten om vooruit te komen. Met jullie steun en die van onze vrienden en familie, kan niets ons tegenhouden.”

Corrigeer

MEER NIEUWS