Mathieu vindt achtergelaten ‘huiskatje’ in struikgewas, maar ziet al snel zijn vergissing in

Mathieu vindt achtergelaten ‘huiskatje’ in struikgewas, maar ziet al snel zijn vergissing in

Foto: Facebook

Een simpele fietstocht in het Canadese Quebec mondde voor Mathieu Patry uit in een ongewone ervaring. Hij dacht een achtergelaten katje te zien in het struikgewas, maar zette het snel terug toen hij zag wat hij echt had opgepakt. Toch keerde hij de volgende dag terug, en zo redde hij waarschijnlijk het leven van het kleine diertje.

Vorige maand was de Canadese Mathieu Patry met de fiets onderweg op een klein paadje door het bos. Iets kleins en pluizigs trok zijn aandacht en toen hij beter keek, zag hij dat het een klein katje was. “Ik dacht eerst dat het een huiskat was, dus ben ik van mijn fiets gestapt om te gaan kijken.”

Toen hij dichterbij kwam, merkte hij dat dit katje toch niet helemaal leek op de gemiddelde huiskat. “Ik zag zijn poten en wist meteen dat het een lynx was, toen zag ik de kleine, ronde oortjes en de korte staart. Het was heel verrassend om te ontdekken dat het inderdaad om een lynx ging.”

Hij was niet zeker of het om een weesje ging of niet. Misschien was de moeder wel vlakbij en liep Mathieu gevaar door het kleintje vast te houden. Hij plaatste het daarom snel terug en reed verder, maar hij kon de wilde babypoes niet vergeten.

De volgende dag keerde hij toch even terug naar de plek waar hij het kitten gezien had, voor de zekerheid. Daar zag hij het beestje nog steeds op dezelfde plek zitten, het schreeuwde om aandacht. De moeder was nog steeds nergens in zicht.

Mathieu vreesde dat het kitten op zijn eentje niet zou overleven en nam het dier mee naar huis. Daar begon hij meteen rond te bellen. Hij kwam uit bij een dierenverzorger van de plaatselijke zoo, die wist hem alvast te vertellen wat hij het diertje kon voederen tot ze hem konden komen ophalen.

De volgende dag werd het kitten opgehaald door de verzorgers uit de zoo. Die zullen ervoor zorgen tot het sterk genoeg is om in het wild te kunnen overleven. “Ik ben heel blij dat ik nu weet dat hij veilig is en het goed stelt”, aldus Mathieu. “Ik ben blij dat hij het gaat overleven, hij is zo mooi.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees