Video van hartstochtelijk kussende Jan Fabre weggehaald uit tentoonstelling

Video: Facebook

Oudenaarde -

Een video van een van de performances van Jan Fabre is op het laatste moment uit een tentoonstelling gehaald in Oudenaarde. De tentoonstelling van moderne kunst wordt gecureerd door Jan Hoet jr, die laat weten “geen controverse te willen die de aandacht van de tentoonstelling afleidt.” Dat meldt Het Laatste Nieuws.

In de kerk van Pamele bij Oudenaarde zouden werken van 25 kunstenaars te zien zijn. Waaronder een video van een performance van Jan Fabre waarin die in het midden van een menigte hartstochtelijk kussend met een vrouw te zien is.

Die video was bij de opening van de expositie nergens te bespeuren, zo meldt Het Laatste Nieuws. Gevraagd naar uitleg liet curator Jan Hoet jr de krant weten dat hij persoonlijk niet gelooft wat er over Fabre verteld wordt, maar ook geen commotie te willen “die de aandacht van onze tentoonstelling afleidt.”

Prominent vooraan in de kerk blijft het beeld Chapter XI van Fabre wel staan. “Daar neemt niemand aanstoot aan. Trouwens: iedereen is onschuldig tot het tegendeel bewezen is.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees