Vrachtwagen rijdt in op file op E40 in Nevele: één dode, en kind (9) in levensgevaar

Vrachtwagen rijdt in op file op E40 in Nevele: één dode, en kind (9) in levensgevaar

Archiefbeeld. Foto: rr

Nevele -

Bij een zwaar ongeval op de E40 in Nevele is zondagmiddag één dode gevallen en een kind levensgevaarlijk gewond geraakt. Dat melden de federale politie en de brandweer. De snelweg was een tijdlang volledig afgesloten in de richting van Oostende. Het rijbewijs van de vrachtwagenbestuurder die het ongeval veroorzaakte is ingetrokken en de man is opgepakt voor verhoor.

Het ongeval gebeurde rond 12.50 uur in de richting van de kust. Bij het ongeval waren drie voertuigen betrokken waarvan één vrachtwagen en twee personenwagens. Het ging om een kop-staartaanrijding.

Volgens de door het parket aangestelde verkeersdeskundige is een vrachtwagen ingereden op de staart van de file. De bestuurster van het eerste aangereden voertuig overleefde de klap niet. Het gaat om een vrouw van 59 jaar uit Aalter. In het tweede voertuig dat werd aangereden raakten de drie inzittenden gewond, waarvan één persoon zwaargewond en in levensgevaar, namelijk een meisje van 9 jaar uit Waasmunster.

Rijbewijs ingetrokken

De vrachtwagenbestuurder die het ongeval veroorzaakte, een 55-jarige Fin, is gearresteerd en wordt met bijstand van een tolk verhoord. Zijn rijbewijs is onmiddellijk ingetrokken.

De snelweg was een tijdlang volledig afgesloten in de richting van Oostende. Rond 15.35 uur werd de E40 volledig vrijgemaakt.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees