Van Aert na ongelukkige nederlaag: “Er zijn ergere dingen in het leven”

Van Aert na ongelukkige nederlaag: “Er zijn ergere dingen in het leven”

Foto: BELGA

Geen eerste zege van het seizoen voor Wout van Aert. De wereldkampioen veldrijden leek in Geraardsbergen nochtans lange tijd op weg naar de dagzege maar een ongelukkige schuiver annex kapotte derailleur zorgden ervoor dat de Nederlander Lars van der Haar met de bloemen aan de haal ging.

“Jammer”, vond Van Aert. “Ik reed in een kansrijke positie toen ik viel. Maar ja, ik moet niet vallen, hé. Die val op zich was niet onoverkomelijk. Ik had nog ruimte genoeg maar dat kapotte versnellingsapparaat was er te veel aan. Toen brak de veer een beetje.”

De val van Van Aert kwam inderdaad zeer ongelegen. De wereldkampioen moest nog bijna een halve ronde op zijn gehavend vehikel afleggen en kwam met twintig seconden achterstand terug het veld in en dat op nauwelijks twee ronden van het einde. “Het was te kort bij de finish om terug te komen. Heel even heb ik nog geprobeerd toen ik Lars opnieuw voor mij uit zag rijden. Maar ik ging over de limiet en maakte nog een foutje. Jammer? Natuurlijk had ik graag gewonnen maar er zijn ergere dingen in het leven. Bovendien heb ik getoond dat ik goed in orde ben. Dit was een lastige cross, iedereen is diep moeten gaan. En die eerste zege gaat er zeker komen.”

Blije van der Haar

Lars van der Haar besefte dat hij zijn zege aan onkans van zijn concurrent had te danken. “Ik was eigenlijk helemaal niet meer met de zege bezig”, klonk het. “Maar plots hoorde ik dat Wout pech kende. Daar had ik eigenlijk helemaal geen rekening meer mee gehouden. Maar pech is ook cross. Ik ben blij dat ik mijn wedstrijd goed heb ingedeeld. Ik wilde absoluut geen fout maken in één van die verraderlijke bochten.”

En zo is het seizoen goed gestart, wist Van der Haar. “Met een tweede plaats was ik ook blij geweest,” klonk het. “Maar onverwacht winnen is ook bijzonder, zeker na wat me de voorbije twee jaar bij de start van het seizoen is overkomen.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.