Vlaamse Simon en vriendin eten al jaren niets dan fruit: “Ik moet mijn tanden nooit meer poetsen”

Vlaamse Simon en vriendin eten al jaren niets dan fruit: “Ik moet mijn tanden nooit meer poetsen”

Foto: Instagram

Al twee jaar lang woont de Vlaamse Simon Beun (26) in Zuidoost Azië, waar hij leeft op een dieet van uitsluitend fruit. Hij was er in België al mee begonnen, maar leerde toen op Instagram zijn verloofde Tina (39) kennen dankzij hun gezamenlijke voorliefde voor fruit. Voor haar verhuisde hij naar de andere kant van de wereld, waar ze nu op twee dagen per jaar na niets anders meer eten dan fruit. En dat heeft volgens hen verrassende voordelen.

In december 2013 al besluit de Poolse Tina Stoklosa om een nieuw dieet uit te proberen. Haar gewicht schommelde al jaren en geen enkel dieet maakte haar echt gelukkig. Vlak voor de feestdagen besloot ze een week lang te leven op fruit en fruit alleen. “Ik voelde me geweldig die week. Ik leek wel verliefd op alles om me heen.”

Ze besluit haar fruitarische levensstijl verder te zetten, maar tussen de vele restaurants in haar thuisstad Warsaw lukt haar dat niet altijd even goed. Het werd tijd voor verandering, ook al moest ze daar drastisch voor ingrijpen: een verhuis naar Bali, waar exotisch fruit welig tiert, leek haar de ideale oplossing en zo geschiedde, in 2015.

In geen tijd vlogen de kilo’s eraf. In 2013 woog Tina nog 83 kilogram, ondertussen nog 51, en dat terwijl ze veel meer calorieën inneemt dan vroeger. Het is dan wel een dieet van fruit, maar dat betekent niet dat het calorie-arm is, wel integendeel. Op dit moment eet ze vaak tussen de 2.000 en 4.000 calorieën per dag, terwijl de dagelijks aanbevolen hoeveelheid voor een vrouw maar rond de 2.000 ligt.

Omdat ze zo tevreden is over haar nieuwe levensstijl richt ze een Instagramprofiel op waar ze al het verschillende fruit dat Bali haar te bieden heeft, aanprijst. En zo verschijnt de Vlaamse Simon ten tonele.

Als jonge twintiger raakte hij al gefascineerd door de fruitarische levensstijl. Hij probeert het zelf ook uit en begint Tina berichten te sturen op Instagram. Na zo’n half jaar praten op het internet besluit Simon zelf ook naar Bali te reizen. Om Tina te ontmoeten. De twee worden verliefd en Simon blijft in Bali. Ze zijn nu steevast op zoek naar nieuwe fruitsoorten om te proberen. Al wijken ze twee dagen per jaar toch af van hun strikte dieet: dan gaan ze naar een veganistisch restaurantje waar ze naast fruit toch ook wat rauwe groenten en granen verorberen.

Het lijkt hen ook alleen maar voordelen op te leveren, zo zeggen ze zelf. Volgens hen zou het helpen tegen depressies, chronische ziekten en kanker. Ook tanden poetsen is niet meer nodig volgens het koppel, want dat doen de vruchten voor je. “Toen ik na drie jaar naar de tandarts ging, belde hij meteen twee anderen om hen mijn tanden te tonen”, vertelt Tina aan The Daily Mail. “Mijn tanden waren in zo’n goede staat dat ze het bijna niet konden geloven.”

Video: YouTube

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees