Snelle Nederlander vol lof over aanpak Lefevere en “gokkend” Quick Step: “Je wordt niet de grote vedette”

Snelle Nederlander vol lof over aanpak Lefevere en “gokkend” Quick Step: “Je wordt niet de grote vedette”

Foto: BELGA

In een interview bij WielerFlits blikte Fabio Jakobsen terug op zijn eerste jaar bij de profs. Het Nederlandse sprinttalent van Quick Step Floors heeft een leerrijk jaar achter de rug: “Bij de profs begin je vanaf nul.”

LEES OOK: Jakobsen schrijft slotrit Ronde van Slovakije op zijn naam, Alaphilippe maakt feestje van Quick Step compleet

Fabio Jakobsen toont zich in het interview tevreden met z’n keuze voor de troepen van Patrick Lefevere: “Quick Step durft te gokken op jong talent. Dat is volgens mij ook de kracht van de ploeg. Quick Step koerst genoeg om voor iedereen kansen te creëren. Daar moet ik heel dankbaar voor zijn.”

Ondanks een sterk debuutjaar blijft Jakobsen met de voeten op de grond: “Dat gebeurt automatisch in een ploeg als Quick Step. Niet alles draait om jou. Er wordt meer gewonnen, hé. Je wordt niet de grote vedette. Dat maakt je toch ook weer nederig.” Ploegleider Tom Steels helpt Jakobsen gefocust te blijven: “Tom heeft ervaring, die ik blindelings volg en helpt me om niet te snel te willen gaan. Hij kan me zeggen of ik klaar ben om een stap vooruit te zetten.”

En die stap vooruit, dat moeten de klassiekers worden: “Ik weet dat ik geduld moet hebben, maar kan anderzijds niet wachten op die wedstrijden. Ze geven mij bij Quick Step ook veel vertrouwen. Klassiekers, dat vind ik echt leuk. Misschien zou Kuurne-Brussel-Kuurne volgend jaar al een doel kunnen worden.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.