Colbrelli snelt naar zege in Coppa Bernocchi

Colbrelli snelt naar zege in Coppa Bernocchi

Foto: Photo News

Sonny Colbrelli (Bahrein-Merida) volgt zichzelf op als winnaar van de Coppa Bernocchi. Hij haalde het na 194,7 km in Legnano in de sprint voor zijn landgenoten Manuel Belletti (Androni) en Paolo Simion (Bardiani-CSF).

De wedstrijd werd gekleurd door een vroege vlucht met vier renners: Amaro Antunes (CCC), Filippo Ganna (UAE), Alessandro Fedeli (Delko Marseille Provence KTM) en Benoît Cosnefroy (AG2R). Maximaal reed het kwartet een bonus van vijf minuten bij elkaar.

In het peloton controleerden de sprintersploegen, de voorgift zakte snel en dat was het sein voor enkele renners om in de tegenaanval te trekken: Davide Ballerini (Androni), Romain Bardet (AG2R) en Gianni Moscon (Sky), die zaterdag de Coppa Agostoni op zijn naam bracht.

Op 24 km van het eind viel alles weer te herdoen. Lang bleef het peloton evenwel niet compact, opnieuw waagden vier renners hun kans, andermaal Benoît Cosnefroy, verder Lilian Calmejane (Direct Energie), Davide Orrico (Vorarlberg) en Giovanni Carboni (Bardiani). Maar ook aan hun verhaal kwam een eind op 2,8 km van de finish.

De sprintvoorbereiding werd ingezet, Colbrelli lanceerde zich van ver en kende geen tegenstand. Hij volgt zichzelf op de erelijst op. Eerder dit jaar mocht hij ook al juichen in de vierde rit in de Ronde van Dubai en de derde rit in de Ronde van Zwitserland. Voorts moest hij vrede nemen met tal van ereplaatsen: tweede in de GP Montréal van vorige week, twee keer tweede in de Tour de France, twee keer tweede in de Ronde van Romandië en tweede in de Brabantse Pijl.

Corrigeer