Bronzini snelt naar winst in Madrid Challenge by La Vuelta, eindzege is voor Van Dijk

Bronzini snelt naar winst in Madrid Challenge by La Vuelta, eindzege is voor Van Dijk

Giorgia Bronzini (Cylance Pro Cycling) heeft de slotrit van de Madrid Challenge (WorldTour) op haar palmares gebracht. De Italiaanse haalde het na 100,3 km in een sprint met een kleine groep voor de Australische Sarah Roy en de Duitse Charlotte Becker. De Nederlandse Ellen van Dijk van Team Sunweb, dat zaterdag de ploegentijdrit won, is eindwinnares van de tweedaagse.

Elisa Balsamo en Lucinda Brand sprongen het eerst weg op het biljartvlakke parcours in Madrid, maar meer dan een handvol seconden kregen ze nooit van het peloton. Vervolgens was het Belgisch kampioene Annelies Dom die samen met Lucia Gonzalez, Aafke Soet, Rozanne Slik, en Ariadna Trias driekwart minuut bonus bij elkaar fietste, maar ook deze groep werd iets voorbij halfweg koers bij de lurven gevat.

Uiteindelijk zou een groep van 19 ontsnappen uit het peloton en ook nipt de massasprint weten te voorkomen. Enkele rensters vielen aan in de slotfase, onder meer Coralie Demay en Malgorzata Jasinska, maar zonder succes. Met 19 ging het richting finish en in de sprint met deze groep snelde de 35-jarige Bronzini, in haar laatste wedstrijd op WorldTour-niveau, naar de zege. De wereldkampioene van 2010 en 2011 hield Sarah Roy en Charlotte Becker af. Volgend jaar wordt Bronzini ploegleidster bij Trek Factory Racing, de nieuwe damesploeg van de Amerikaanse formatie.

Bronzini volgt op de erelijst tweevoudig winnares Jolien D’hoore op, die 19e werd. De eindzege gaat naar de Nederlandse Ellen van Dijk, die 11 seconden overhoudt op haar ploegmate Coryn Rivera.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.