Kempens slachthuis staat terecht voor versturen van vervallen vlees naar Kosovo: zaak uitgesteld

Kempens slachthuis staat terecht voor versturen van vervallen vlees naar Kosovo: zaak uitgesteld

Foto: BELGA

Olen -

Voor de correctionele rechtbank van Antwerpen is maandag de zaak ingeleid tegen slachthuis Vanlommel uit Olen. Het bedrijf wordt vervolgd voor inbreuken op de hygiënevoorschriften en voor het versturen van een partij vervallen vlees naar Kosovo, evenwel zonder bedrieglijk opzet. De verdediging vroeg eerst nog om conclusietermijnen. De eigenlijke behandeling van de zaak volgt dan op 19 november.

De Kosovaarse autoriteiten onderschepten in de zomer van 2017 een lading diepgevroren vlees, afkomstig van slachthuis Vanlommel in Olen. Van twee pallets, op een lading van twintig ton, was de houdbaarheidsdatum met een drietal weken verstreken. Volgens het bedrijf ging het om een menselijke fout: de twee pallets waren bestemd voor de dierenvoederindustrie en waren per vergissing meegestuurd.

Het Federaal Voedselagentschap (FAVV) bevestigde dat er geen aanwijzingen waren voor een intentionele fraude. De Kosovaarse bestemmeling van het vlees was ook al betrokken in het schandaal rond slachthuis Veviba uit Bastenaken. Dat was in maart zijn vergunning kwijtgespeeld, nadat er fraude met de vervaldata van vlees werd vastgesteld.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio