Uitspraak over bergtrui schiet De Gendt in verkeerde keelgat: “Ik begin me te schamen dat ik hem gewonnen heb”

Uitspraak over bergtrui schiet De Gendt in verkeerde keelgat: “Ik begin me te schamen dat ik hem gewonnen heb”

Foto: Photo News

“Ik begin mij al een beetje te schamen dat ik hem gewonnen heb. Het spijt mij dat ik in exclusieve lijstjes sta waar ik niet thuishoor.” Dat is de bittere commentaar van Thomas De Gendt, de allereerste Belgische bergkoning in de Vuelta, op uitspraken van zesvoudig bolletjestrui Lucien Van Impe.

LEES OOK: Thomas De Gendt hield zich niet in na historische prestatie: “Ik heb alles opgedronken wat ik op mijn weg tegenkwam”

LEES OOK: Lucien Van Impe over zijn opvolger: “Chapeau, maar De Gendt weet ook dat hij eigenlijk geen klimmer is” (N+)

Van Impe zei het zaterdag al in onze weekendkrant: De Gendt mag dan wel de bolletjestrui in de Ronde van Spanje op zak hebben, eigenlijk is hij geen klimmer. “Dat weet hijzelf ook. Als de echte klimmers aanzetten, moet hij lossen. En ja, voor de eindwinnaar van een bergklassement vind ik dat een beetje spijtig.” Onze redacteur stelde het ook al: je kan er niet omheen: enige devaluatie heeft de trui sindsdien ondergaan.

Maandagochtend deed de laatste Belgische Tourwinnaar er nog een schepje bovenop. “Het is zielig”, zei hij bij Sporza. “De drager van die bergtrui moet er vaak af als er echt geklommen wordt op de grote cols. De echte klimmers doen niet mee voor de bergtrui.”

Die uitspraken schoten duidelijk in het verkeerde keelgat bij Thomas De Gendt. “Ik begin mij een beetje te schamen dat ik hem gewonnen heb. Het spijt mij dat ik in exclusieve lijstjes sta waar ik niet thuishoor”, reageerde die bitter op Twitter, om daar nog eens fijntjes zijn palmares aan toe te voegen. Dat oogt met ook nog een podiumplaats in de Giro en ritwinst in alle drie de grote rondes inderdaad indrukwekkend.

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden