“Mrs. Maisel” en “Game of Thrones” krijgen Emmy Award voor beste serie

“Mrs. Maisel” en “Game of Thrones” krijgen Emmy Award voor beste serie

Foto: Photo News

De melancholische fifties-serie “The Marvelous Mrs. Maisel” is de grote winnaar geworden van de zeventigste Emmy Awards, de Amerikaanse filmprijzen. De serie won niet alleen de prijs voor beste komedieserie, maar hoofdrolspeelster Rachel Brosnahan won ook de Emmy voor beste actrice. Amy Sherman-Palladino, die de serie bedacht, mocht twee Emmy’s in ontvangst nemen, voor beste script en beste regie. De serie haalde in totaal acht onderscheidingen binnen.

Fantasy-serie “Game of thrones” werd voor de derde keer bekroond tot beste dramaserie en kreeg in totaal zelfs negen prijzen, maar veel daarvan in secundaire categorieën zoals make-up en speciale effecten. Acteur Peter Dinklage, die de dwerg Tyrion Lannister speelt in de serie, won de prijs voor beste bijrol in een dramaserie.

Bij de miniseries waren er in totaal zeven prijzen voor “The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story” over de moord op de Italiaanse modeontwerper van elf jaar geleden. Andere Emmy’s gingen onder andere naar toneelactrice Claire Foy als koningin Elizabeth in “The Crown”, “RuPaul’s Drag Race” als beste talentenjacht en “Last Week Tonight With John Oliver” als beste talkshow. Zoals gewoonlijk was het entertainmentprogramma “Saturday Night Live” andermaal de grote slokop in zijn categorie met acht prijzen.

De met spanning verwachte strijd tussen streamingdiensten en reguliere tv-zenders eindigde op een gelijkspel: zowel Netflix als het Amerikaanse kabelkanaal HBO haalde 23 Emmy’s binnen. Het traditionele kanaal NBC sleepte 16 prijzen in de wacht.

Een van de grootste verliezers van de avond was het dystopische drama “The Handmaid’s Tale”, dat slechts drie prijzen kreeg op twintig nominaties.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees