Al meerdere concerten totaal uitverkocht

Hemelse Bach opent Gent Festival van Vlaanderen

Met de uitvoering van de Hoge Messe van Johan Sebastian Bach door het Amsterdam Baroque Orchestra en Choir, onder leiding van dirigent Ton Koopman die het orkest al 39 jaar leidt, is maandagavond de 61ste editie van Festival Van Vlaanderen Gent van start gegaan. Een volgelopen Sint-Baafskathedraal luisterde twee uur onafgebroken naar de uitvoering van de hemelse muziek. Geen zucht, geen kuchte was er te horen. Enkel de hemelse uitvoering door orkest, koor en vier solozangers. Van Bach wordt wel eens gezegd dat hij de vijfde evangelist is, en dat de muziek hem door God zelf werd ingegeven.

Ondertussen zijn al een aantal van de grote concerten van de 61ste editie van Gent Festival Van Vlaanderen uitverkocht: dat geldt voor alle vier de voorstellingen van Requiem pour L. van Alain Platel in e Vooruit en voor het concert van Paul Van Nevel en het Huelgas Ensemble (vrijdag 28 september) en van Neve, Sioen en Brossé met hun Hymne, op 20 september.

Ook voor Carmen van Bizet, uitgevoerd door het flamencoballet van Andalusië, op dinsdag 2 oktober in de Floraliënhal, zit men in de verkoop al aan het vakje 'laatste tickets'.

De volledige programmatie en ticketinfo is terug te vinden op www.gentfestival.be. Daar kan men ook zien of men zich nog op een wachtlijst kan zetten.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio