Food

Gault&Millau geeft topscore aan Likoké van Piet Huysentruyt

Gault&Millau geeft topscore aan Likoké van Piet Huysentruyt

Foto: blg

De Franse restaurantgids Gault&Millau beloont Likoké, het restaurant van Piet Huysentruyt, met 17 op 20 én vier koksmutsen. "Het is met een enorme vreugde dat we het nieuws hebben vernomen. We willen ons team bedanken dat al zes seizoenen alles geeft, de fans en klanten die al die tijd in ons geloofden en ook de beroemde gele gids voor het vertrouwen", klinkt het.

“Daarmee staan we in het lijstje van de beste restaurants van Frankrijk”, zegt Piet Huysentruyt. “Ze belden me daarnet met de boodschap. Zeer mooi nieuws in een moeilijk jaar waarin mijn moeder overleed. Het is een bevestiging voor vijf jaar hard werken en het is ook mooi dat de jonge garde – chef Anthony Stoop en mijn zoon Cyriel die de zaal doet – zo ook beloond wordt. In februari wordt de gids voorgesteld. We gaan hier eerst en vooral van genieten.”

Vorig jaar kreeg ­Huysentruyt 16,5 op 20 en drie koksmutsen. Vijf mutsen en een score van 19,5 is het hoogste in Frankrijk. Sinds 2014 heeft Likoké ook een ­Michelinster.

Corrigeer