Boer Jitse over zijn zoektocht naar de liefde: “Een stadsmeisje op hoge hakken, dat is niets voor mij”

Boer Jitse over zijn zoektocht naar de liefde: “Een stadsmeisje op hoge hakken, dat is niets voor mij”

Foto: Boer zkt Vrouw - de wereld rond

Al meer dan de helft van zijn leven woont Jitse (22) in een dorpje in Noorwegen, in the middle of nowhere. Zijn grote liefde heeft hij daar nog niet ontmoet, dus zet hij zijn zoektocht voort via ‘Boer Zkt. Vrouw’. En daarin is het duidelijk: de boer heeft een welbepaald type voor ogen.

Jitse was amper elf toen zijn vader en moeder alles achterlieten om een compleet nieuwe start te nemen. Weg van het routineuze leven in België, in een maatschappij die hen te veel druk oplegde.

“Mama was op het idee gekomen om met z’n allen te verhuizen naar Noorwegen, om daar ergens in die uitgestrekte bossen te gaan wonen”, vertelt Jitse aan TV Familie. “Mijn ouders wilden niet opgeslorpt worden door de ‘gewone’ westerse samenleving. Van luxe was bij ons thuis dan ook geen sprake.”

Boer Jitse over zijn zoektocht naar de liefde: “Een stadsmeisje op hoge hakken, dat is niets voor mij”
Foto: Boer zkt Vrouw - De Wereld Rond

Welbepaald type

Daardoor heeft Jitse naar eigen zeggen nooit behoefte gehad aan hippe kleren of technologische snufjes. Back to basics. En dat is ook wat hij van zijn toekomstige vriendin verlangt. Hij heeft een welbepaald type voor ogen.

“Ik wil iemand die écht mijn leven wil delen”, zegt hij. “Met wie ik herinneringen kan maken. Een meisje dat in de volle natuur wil leven, en dat niet met Facebook of Instagram bezig is. En het zou leuk zijn mocht ze een beetje handig zijn. En open en eerlijk. En goeie pannenkoeken kunnen bakken, is zeker en vast een pluspunt. Dat is mijn lievelingseten.”

Maar naast alles moet ze ook bereid zijn om luxe aan de kant te schuiven. “Ze moet beseffen wat de essentie van het leven is. Ik weet dat ik veel verlang. Maar een stadsmeisje op hoge hakken, dat is compleet niets voor mij. Ik zie dat niet graag, meisjes die zich opkleden en schminken.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees