Zwangere vrouw moet zich vier uur vastklampen aan bomen, maar wordt gered na doortocht Florence

Zwangere vrouw moet zich vier uur vastklampen aan bomen, maar wordt gered na doortocht Florence Video: Reuters - Wild Florida

De tropische storm Florence werd dit gezin uit Kelly, in de Amerikaanse staat North Carolina, net niet fataal. Vier uur lang moesten de familieleden, onder wie ook een hoogzwangere vrouw, zich vastklampen aan de bomen. Gelukkig kwamen enkele redders nog op tijd om een drama te voorkomen.

Het gebied was duidelijk zwaar getroffen door Florence. Alles stond onder water, waardoor de redders met een boot op zoek moesten gaan naar overlevenden. Voor het gezin in bovenstaande video liep het nog net goed af. Zowel de hoogzwangere vrouw, haar man, de twee kinderen, een nonkel als hun huisdier overleefden de storm.

Hun situatie zag er nochtans hopeloos uit. Vier uur lang moesten ze zich vastklampen aan de bomen vooraleer ze werden verlost uit de benarde situatie. Op beelden die het reddingsteam van Wild Florida maakte, valt overigens te zien hoe de vader zijn achtjarige zoon op zijn rug draagt terwijl ze door het overstroomde gebied zwemmen.

“Ze gingen er al van uit dat niemand hen meer kon redden”, vertelden de mannen van Wild Florida achteraf aan Reuters. “Ik ben enorm blij dat we dit alsnog konden verwezenlijken.” Volgens een neef van de vader stelt de baby het goed.

Corrigeer

MEER NIEUWS