Verdediging uitbaatster horrorcrèche: “Beter een strenge dan te losse opvoeding”

Verdediging uitbaatster horrorcrèche: “Beter een strenge dan te losse opvoeding”

Foto: credit

Waregem / Gent -

Kinderhotel Cococinelle in Waregem bestond al 10 jaar, maar Kind en Gezin liet in de zomer van vorig jaar meteen de deuren sluiten toen het hoorde wat het onderzoek van het Kortrijkse gerecht had aangetoond. Een onderzoek naar aanranding van de eerbaarheid in 2016 bracht de bal aan het rollen. Van aanranding bleek evenwel geen sprake, wel kwam de harde aanpak van de uitbaatster Darline S. tijdens het onderzoek aan het licht.

Kinderen moesten in zeep bijten als ze een ander kindje hadden gebeten. En als ze onhandelbaar waren, werd hun mond met plakband dicht gekleefd. Verloren ze hun fopspeen te vaak, dan werd die op hun mond gekleefd. Moeilijke eters werden hardhandig gevoederd, en slechte slapers werden aan een matras vastgebonden. De kinderen werden opgesloten in het toilet en sommigen hadden blauwe plekken. Een enkele keer werden ze met de harde straal van een tuinslang bespoten omdat ze vuil waren.

In eerste aanleg werd de vrouw veroordeeld tot drie maand cel, maar in beroep vroeg ze vandaag de vrijspraak. Haar advocaat dat ze geen schuld treft. “Is een pedagogische tik geven goed? Misschien niet, maar moet ze daarom gestraft worden? Nee. Volgens een psycholoog die haar heeft onderzocht, voerde ze een streng en gestructureerd beleid met technieken die verantwoord waren. Trouwens: beter een te strenge opvoeding dan een te losse, toch?”

“Alle beweringen zijn uit hun context gerukt”, verklaart Darline S. zelf. Het openbaar ministerie daarentegen vindt dat de vrouw veel te licht is bestraft en vraagt 9 maand cel met uitstel onder voorwaarden en een geldboete. “Opvoedingstechnieken waarbij mensen met water worden bespoten normaal? Ja, honderd jaar geleden”, luidde het. De advocaat van Kind en Gezin kon een cynische bedenking niet onderdrukken. “De boekenbeurs komt eraan. Ik kan niet wachten tot de nieuwe opvoedingsbijbel met nieuwe pedagogische tips in de rekken ligt!” Uitspraak op 17 oktober.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees