Dakloze wordt beklad met rode verf, man sterft enkele dagen later

Onbekenden bekladden dakloze met rode verf, enkele dagen wordt hij dood teruggevonden

Een Britse 32-jarige man werd begin september beklad met rode verf toen hij tegen een muurtje zat en werd erna gefilmd door een voorbijganger. “Zo pakken we bedelaars op straat aan”, klonk het in de video die commotie veroorzaakte toen de beelden op sociale media verschenen. Drie dagen later werd de dakloze man dood aangetroffen op een kerkhof, maar volgens de lijkschouwer is het overlijden “niet verdacht”. De man die de beelden maakte en op internet zette, werd intussen door de politie ondervraagd, maar blijft voorlopig op vrije voeten.

Michael Cash (32) zat volgens inwoners van de Britse gemeente Normanby regelmatig tegen het muurtje met zijn hele hebben en houden: de kleren die hij droeg. De man – die volgens kennissen “de wanhoop nabij was” – werd begin september bespoten met rode verf door een tot nog toe onbekende aanvaller. Enkele dagen later werd hij dood aangetroffen op een kerkhof in de buurt, maar volgens lijkschouwers was “het geen verdacht overlijden” en zou zijn dood niks met de verfaanval te maken hebben.

Intussen gaf de man die bovenstaande video maakte en op sociale media zette, zich vrijwillig aan bij de politie van het Engelse graafschap Cleveland. De 33-jarige binnenhuisarchitect beweert volgens de Britse krant Daily Mail dat hij niks met de aanval te maken heeft: “Ik kwam uit een winkel toen ik de video maakte. Mijn excuses dat ik de video postte, ik leef mee met de familie van de man.” Hij voegde er echter fijntjes aan toe dat de mensen die verantwoordelijk zijn voor zijn dood, diegenen zijn die zijn “verslaving financierden”.

De dertiger werd weer vrijgelaten, maar de zaak wordt nog steeds onderzocht. Vrienden, kennissen en mensen die Cash – die zelf toegaf dat hij dakloos was – af en toe wat geld toestopten, zijn aangeslagen door het plotse overlijden van de man. Er werden bloemen achtergelaten op het plekje waar hij veel tijd doorbracht, en dat nog steeds de sporen van de verfaanval draagt. “Zo’n beleefde jongeman die door een moeilijke periode ging. En nu is hij er niet meer, erg triest”, is slechts een van de vele boodschappen die hulde brachten aan Michael Cash.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees