Sébastien Giannaros van Zeveren Sportief dompelt SK Lovendegem in een Griekse tragedie

Sébastien Giannaros van Zeveren Sportief dompelt SK Lovendegem in een Griekse tragedie

Foto: Ive Steyaert

Deinze - Op dinsdag 14 augustus riep trainer Chris Van den Broucke van Zeveren Sportief zijn mannen en vooral hun vrouwen samen voor een teambuildingmoment. Elke speler en zijn partner dienden verkleed naar de kantine te komen. Het best verklede koppel ontving een prijs. Op zich geen groot nieuws ware het niet dat Zeveren-Sportief laatste zondag mede dankzij een uitstekende teamspirit in-extremis de drie punten thuis hield en dit na een ronduit sensationeel wedstrijdeinde.

In eerste instantie konden we zondag niet meteen spreken van een hoogstaande wedstrijd. In de eerste wedstrijdhelft kabbelde het spelbeeld rustig heen en weer, van doelgevaar was er nauwelijks sprake. In de tweede helft herhaalde dit scenario zich aanvankelijk. In de 55ste minuut verdween thuisspeler Hannes De Spiegelaere met een rode kaart (2x geel) van het veld. Met een man minder hield Zeveren Sportief stand. Het spelbeeld veranderde echter niet.

In de 64ste minuut kantelde de wedstrijd. Thuisspeler Joshua Marysse pakte een gecontesteerde tweede gele kaart en verdween met rood van het veld. Zeveren Sportief stond plots met 9 tegen 11. Trainer Chris Van den Broucke verving in de 67ste minuut Maarten De Spiegelaere door de ervaren rot in het vak Michael Van Parys. Een vervanging die niet meteen rendeerde want in de 71ste minuut bracht Joey Van Holderbeke SK Lovendegem op een enigszins logische 0-1 voorsprong.

Dan denk je, boeken dicht voor Zeveren Sportief, berusting. Dat was buiten trainer Chris Van den Broucke gerekend, Bij de pakken blijven zitten staat nu eenmaal niet in zijn woordenboek, gewoon stil zitten helemaal niet. In de 77ste verving hij Arthur Declercq door Sébastien Giannaros. Aanvaller Giannaros stond welgeteld vier minuten op het veld toen hij de score op 1-1 bracht, dit tot groot ongeloof van de Lovendegemse keeper Kevin Eeckhoudt, die duidelijk zijn ongenoegen voor de thuisaanhang liet blijken.

Zeveren Sportief rook bloed en ging massaal ten aanval. In de 86ste minuut kende scheidsrechter Lothar Van Impe van Zeveren Sportief een vrije trap toe. Invaller Sébastien Giannoros, weer hij,  poeierde de bal via de muur netjes het doel in. Met 9 tegen 11 kwam Zeveren plots 2-1 voor, dit tot groot jolijt van de thuissupporters, die door het dolle heen waren. Voor Zeveren Sportief werd het bang aftellen maar SK Lovendegem kon geen vuist meer maken waardoor de 2-1 tussenstand meteen de  eindstand werd.

Bij het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter ontstond er een nieuwe vreugde-explosie op en rond het veld bij de Zeverenaren. Bij de tegenstanders uit Lovendegem waren zowel bij spelers als de schaarse supporters enkel bedrukte gezichten te zien. Het was duidelijk voor hen een regelrechte Griekse tragedie…

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio