Hartverscheurend: het moment waarop straatarme moeder pasgeboren baby verkoopt voor nog geen 40 euro

Een beveiligingscamera in de luchthaven van het Russische Omsk legde onlangs een hartverscheurend tafereel vast: een 25-jarige moeder die haar negen dagen oude baby verkocht aan een lerares. Die laatste had een ‘advertentie’ geplaatst omdat ze graag een baby wilde nadat haar volwassen zoon het nest had verlaten. De kersverse maar straatarme moeder ontmoette de 43-jarige lerares om het kind voor nog geen veertig euro van de hand te doen. Beide vrouwen werden echter gearresteerd en kunnen tien jaar celstraf krijgen voor mensenhandel.

De 25-jarige Inna Petrova - een werkloze schilder - zou “hysterisch” zijn geworden nadat ze haar kindje had overhandigd aan Natalia Zhdanova, een 43-jarige lerares, na een korte, eerste ontmoeting op de luchthaven. Zhdanova was speciaal van Sint-Petersburg gekomen, meer dan 3000 kilometer verderop, om het kind te kopen. Daarvoor had ze voor de geboorte van het kind zo’n 3000 roebel (38 euro) neergeteld en een valse geboorteakte opgesteld.

De deal zou geheim zijn gebleven, mocht Petrova niks verklapt hebben aan haar huisbazin, die prompt de politie inlichtte, die op haar beurt het ‘Onderzoekscomité van Rusland’ - dat zware misdaden onderzoekt - bij de zaak betrok. Een week na de ‘deal’ kreeg Zhdanova onverwacht bezoek van agenten en werd ze in de boeien geslagen. Later bleek dat ze een baby had willen adopteren, maar ze voldeed niet aan de strenge, Russische adoptiewetgeving.

Petrova weet naar eigen zeggen dat ze verkeerd heeft gehandeld en “wil de klok graag terugdraaien”, maar wordt toch beschuldigd van kinderhandel. Ze verklaarde aan de openbare aanklager dat ze na een korte relatie zwanger raakte, maar dat haar moeder en zus - bij wie ze inwoont - de baby “absoluut” niet wilden houden. “De vader was niet geïnteresseerd en mijn moeder wilde mij dwingen abortus te plegen”, aldus de aangeslagen vrouw. “Ik zal mijn kind nu waarschijnlijk nooit meer terugzien.”

Het is niet duidelijk waar de baby nu verblijft, maar het kind zal waarschijnlijk in een weeshuis worden geplaatst. De vrouwen hebben voorlopig huisarrest tot de zaak volledig is uitgespit, maar kunnen voor tien jaar de cel invliegen als ze worden veroordeeld.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees