Twee aanvallen van haai kort na elkaar in Great Barrier Reef: vrouw (46) en meisje (12) zijn er erg aan toe

Twee aanvallen van haai kort na elkaar in Great Barrier Reef: vrouw (46) en meisje (12) zijn er erg aan toe

Archiefbeeld. Foto: ONLY FRANCE

Een 46-jarige vrouw is in kritieke toestand nadat ze door een haai gebeten werd terwijl ze in de Great Barrier Reef aan het zwemmen was, aan de Australische oostkust. Dat melden de reddingsdiensten. Amper 24 uur later werd ook een twaalfjarig meisje aangevallen.

De Australische toeriste raakte zwaargewond aan haar been en haar borst door de aanval woensdagavond in Cid Harbour, bij de zeer toeristische Whitsunday-eilanden, aldus de RACQ CQ helikopterdienst.

De 46-jarige vrouw uit Tasmanië werd gered door een spoedarts die toevallig in de buurt op een boot zat, meldt het Australische persagentschap AAP. De vrouw werd op de boot getrokken en de arts ontfermde zich over haar tot de reddingshelikopter arriveerde.

De vrouw werd in de nacht van woensdag op donderdag geopereerd en is nog steeds in kritieke toestand, aldus een woordvoerder van het ziekenhuis aan The Guardian.

Ook twaalfjarig meisje gebeten

In hetzelfde gebied, amper 24 uur later, heeft een haai ook een twaalfjarig meisje gebeten. Het meisje geraakte gewond aan haar been en is er erg aan toe, aldus de helikopterdienst.

Bij de Whitsundays leven verschillende soorten haaien. De meeste soorten, zoals de witpunt- en zwartpunthaai, worden echter niet als gevaarlijk beschouwd. Het is niet duidelijk welke soort haai de vrouw had gebeten en of het om dezelfde haai gaat die het meisje heeft aangevallen.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees