Perimeter aan Dok Noord opgeheven na onderzoek verdachte reiskoffer

Perimeter aan Dok Noord opgeheven na onderzoek verdachte reiskoffer

De politie sloot de omgeving rond het bedrijf Meyvaert af. Foto: twitter @inframe

Gent - De Gentse politie heeft donderdagochtend urenlang een perimeter ingesteld aan Dok Noord, nadat er een verdachte reiskoffer werd aangetroffen ter hoogte van het nummer drie. De ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse, maar de koffer bleek leeg te zijn. Rond 12.15 uur werden alle maatregelen opgeheven.

De koffer werd donderdagochtend gevonden aan de ingang van glasbedrijf Meyvaert, gelegen aan Dok Noord 3. De politie kwam meteen ter plaatse en sloot de omgeving af. Binnen de veiligheidszone werden de werknemers van de bedrijven geëvacueerd. De ontmijningsdienst DOVO komt ter plaatse om de koffer te onderzoeken. Na onderzoek bleek de koffer leeg te zijn en werden rond 12.15 uur alle maatregelen opgeheven. Het verkeer kon eerst hervatten in de richting van de Dampoort, en later ook in de richting van de Tolhuisbrug.

Gasleiding

Tussen het Stapelplein en de site Dok Noord was er urenlang geen doorkomen aan. Ook een helikopter van de federale politie kwam ter plaatse en cirkelde boven de buurt. De hulpdiensten namen geen enkel risico met de verdachte koffer, omdat er pal onder de koffer een ondergrondse gasleiding loopt waar normaal gezien 63 bar druk opzit. De leiding ligt 120 centimeter diep en de druk werd verlaagd, om het risico bij een eventuele ontploffing tot een minimum te beperken.

Het is de tweede keer op amper acht dagen tijd dat een bomalarm de omgeving opschrikt. Vorige week woensdag kwam een bommelding binnen in een bedrijf op de site Dok Noord, en werden honderden mensen een tijdlang geëvacueerd. Een explosievenhond van de federale politie kamde toen het hele bedrijvencomplex uit.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees