Autobestuurder krijgt slaag in inkomhal politiebureau

Autobestuurder krijgt slaag in inkomhal politiebureau

Archiefbeeld gerechtsgebouw. Foto: BELGA

Gent / Nevele -

Een 31-jarige man uit Nevele mocht woensdag aan de rechter uitleggen wat hem in september vorig jaar heeft bezield. Een dispuut bij het invoegen op de stadsring eindigde toen met klappen in het gezicht van zijn slachtoffer … in de inkomhal van het politiebureau in Ekkergem.

“De twee bestuurders kregen het op 9 september 2017 met elkaar aan de stok op de stadsring in de buurt van de Watersportbaan”, opende het openbaar ministerie haar pleidooi. “In het drukke verkeer reed iedereen met 25 km per uur, zeer tegen de zin van de beklaagde.”

De versies van de man uit Nevele en zijn Gentse slachtoffer lopen nogal uiteen. Volgens de man uit Nevele weigerde de Gentenaar hem te laten invoegen, waarop hij inhaalde en uitstapte “om zijn boodschappen in de auto opnieuw goed te zetten”. “Ik werd toen aangereden door die bestuurder en zette de achtervolging in. Aan het commissariaat heb ik hem inderdaad twee slagen gegeven”, aldus de beklaagde.

Klemgereden en klappen gekregen

Volgens het slachtoffer werd hij ingehaald en klemgereden door de man uit Nevele, die uitstapte en op zijn wagen begon te springen. “Ik belde de politie en kreeg de raad meteen naar het commissariaat te komen”, verklaarde hij. “Zelfs daar werd ik aangevallen, vlak voor de schuifdeuren van het commissariaat. En bij het buitenkomen werd ik opnieuw bedreigd.”

Het parket vroeg acht maanden cel en 300 euro boete voor de agressieve man, die eerder al werd veroordeeld voor slagen verwondingen. Het slachtoffer vroeg naast een vergoeding voor de medische kosten ook 500 euro morele schadevergoeding. Op 17 oktober spreekt de rechter zijn vonnis uit.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees