Residentie ontruimd door uitslaande brand in duplex-appartement

Kapellen - Een duplexappartement in domein De Willaard in Kapellen is woensdagnacht zwaar beschadigd door een uitslaande dakbrand. De bewoners waren niet thuis en er vielen geen gewonden.

In domein De Willaard, een parkgebied in het centrum van Kapellen, staan verschillende appartementsgebouwen. Aan het dak van een van die residenties ontstond woensdagnacht iets na 4u brand. “Het dak is opgebouwd uit stenen muren met daarop een houten constructie, bedekt met leien”, zegt Bruno Weyers van de brandweer van Kapellen. “De houten constructie is in brand gevlogen. Bewoners werden gewekt door het geluid van vallende leien.”

Toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al hoog uit het dak van het leegstaande appartement. De eigenaars waren op dat moment niet aanwezig. De andere bewoners van het gebouw, bestaande uit een achttal appartementen, werden geëvacueerd. De brandweer moest met hydraulisch materiaal de gepantserde voordeur openbreken. Er werd tot donderdagochtend nageblust.

De schade aan het getroffen appartement is groot. “De dakconstructie is weg en er is ook rookschade in het appartement”, aldus Weyers. “Het naastgelegen appartement liep beperkte waterschade op. De overige bewoners kunnen vandaag weer naar hun appartement.”

De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees