Politie haalt twee overvallers uit koffer van auto

Politie haalt twee overvallers uit koffer van auto

Archiefbeeld. Foto: Lokale Politie Antwerpen

Hoboken -

De Antwerpse onderzoeksrechter heeft donderdag drie 18-jarige verdachten van een inbraak in een nachtwinkel op de Kioskplaats in Hoboken aangehouden. Twee van hen werden in de koffer van een auto gevonden, samen met veel cash, sigaretten en een mes.

Een bewoner van de Antverpiastraat verwittigde woensdagnacht de politie toen hij brekend glas hoorde. Hij zag een man met een bivakmuts instappen in een auto. Een andere inzittende van de wagen bleek ook een bivakmuts te dragen. De politie merkte het voertuig op ter hoogte van de Sint-Bernardsesteenweg.

“Het snelleresponsteam kon de wagen ter hoogte van het kruispunt van de Steynstraat met Krugerstraat onderscheppen”, zegt de politie in een persbericht. “In de koffer van het voertuig werden twee personen aangetroffen, samen met een opvallende hoeveelheid cash geld, een groot aantal pakjes sigaretten en een mes.”

De twee verdachten in de koffer en de chauffeur (allen 18) werden gearresteerd . “Een van de verdachten verklaarde spontaan dat ze eerder op de avond een (gesloten) nachtwinkel op de Kioskplaats hadden bestolen”, aldus de politie.

De politie wekte de uitbater, die vaststelde dat er inderdaad werd ingebroken in zijn zaak. Er ontbrak onder meer cash geld en sigaretten. De buit en het voertuig van de verdachten werd in beslag genomen.

De verdachten werden voor de onderzoeksrechter geleid en die beslist om hen aan te houden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio