Advocaat vraagt confrontatie tussen passagier en doodrijder van 5-jarige Maymouna

De 5-jarige Maymouna overleefde de klap niet, haar moeder en 8-jarige zusje raakten gewond. Foto: bfs

Sint-Niklaas -

De verklaringen van de bestuurder en de passagier die in de auto zaten toen de 5-jarige Maymouna een maand geleden werd doodgereden op de Antwerpse Steenweg, blijven elkaar tegenspreken. De advocaat van de bestuurder, die in de cel zit, vraagt een confrontatie.

De 21-jarige A.C. uit Sint-Niklaas zit ondertussen een maand in de cel op verdenking van onopzettelijke doding. Hij bestuurde op 20 augustus een geleende Kia toen die in de bocht vlak voor warenhuis Lidl op de Antwerpse Steenweg van de baan ging. De wagen raasde over het voet- en fietspad en maaide de 5-jarige Maymouna, haar moeder en 8-jarig zusje weg.

Maymouna zou de klap niet overleven. Haar moeder was dagenlang kritiek, maar overleefde net als haar ander dochtertje de aanrijding.

Geen geldig rijbewijs

A.C., een man uit Sint-Niklaas met Angolese roots, had op het moment van het ongeval geen geldig rijbewijs. Hij pleegde volgens het parket van Dendermonde ook vluchtmisdrijf, maar zelf ontkent hij dat.

De aanleiding voor het ongeval legt hij tot op vandaag bij passagier D.K. die naast hem in de auto zat. Die zou hem afgeleid hebben, waardoor hij de controle over het stuur was verloren.

De passagier zelf ontkent dat. Die zegt dat alleen de overdreven snelheid van A.C. aan de basis van het ongeval lag. Op de achterbank zat ook nog de vriendin van D.K. maar die zou niet gezien hebben wat er zich de momenten voor het ongeval allemaal heeft afgespeeld in de auto. “Er zijn heel wat tegenstrijdigheden in deze zaak”, zegt Herwig Moons, de advocaat van A.C. “Ik zal daarom aandringen op een confrontatie tussen mijn cliënt en de passagier.”

Geen oplossing

Ondertussen werd al een psychiatrisch onderzoek uitgevoerd bij A.C. Hij verschijnt vandaag voor de raadkamer in Dendermonde. Die zal beslissen of zijn aanhouding verlengd wordt.

“Ik zal voorzichtig aankaarten of er een mogelijkheid is om mijn cliënt vrij te laten,” aldus Moons, “onder meer gezien zijn nog jonge leeftijd. Het is geen oplossing om hem nog maandenlang vast te houden.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees