Herman Brusselmans haalt uit naar Marc Coucke: “Zo’n mensen maken het voetbal kapot”

Herman Brusselmans haalt uit naar Marc Coucke: “Zo’n mensen maken het voetbal kapot”

Foto: blg/blg

Schrijver Herman Brusselmans laat dezer dagen als analist ook regelmatig zijn licht schijnen over het Belgische voetbal. Gisteren was hij te gast in het satirische tv-programma De Ideale Wereld en was hij bijzonder hard voor Anderlecht-voorzitter Marc Coucke.

De aanleiding van de uithaal van Herman Brusselmans richting Marc Coucke kwam er naar aanleiding van een item over Tom De Sutter, die voormalige spits van Lokeren die momenteel zonder job zit en stelde dat de profvoetballer een wegwerpproduct is geworden.

“Als je niet meer voldoet, dan word je gewoon aan de kant gegooid”, vindt ook Herman Brusselmans. “Vorige week was ik voor het tv-programma Kick-off nog op Lokeren voor een reportage van Olivier Deschacht, die na 17 jaar Anderlecht door de achterdeur is buitengeschopt. Dat komt door figuren als Marc Coucke.”

“Zo’n mensen zouden eigenlijk uit het voetbal moeten worden gebannen. Dat is een compleet omhoog gevallen nitwit die een miljard heeft en eerst Oostende naar de kloten (sic) helpt om dan daar het geld uit te halen en daarmee naar Anderlecht gaat en daar 16 spelers koopt waarvan geen enkele goede. Als Anderlecht nog twee keer verliest vliegt Vanhaezebrouck ook nog buiten. Dat zijn mensen die het voetbal kapot maken. En mannen als Tom De Sutter tot wegwerpproducten maakt...”

De Ideale Wereld zoekt ex-voetballers op... in de Gamma en de haven

De Ideale Wereld ging dan maar zelf op zoek naar een oplossing voor Tom De Sutter en trok daarvoor te rade bij ex-toppers zoals Marc Emmers en Dirk Huysmans. Emmers speelde nog aan de absolute top bij KV Mechelen en Anderlecht, Huysmans werd bij Lierse dan weer een grote toekomst voorspeld. Nu werken zij respectievelijk in de Gamma en in de haven...

Bekijk hier ook de reportage van Herman Brusselmans toen die een kijkje ging nemen op de trainingsvelden van Lokeren, waar de supporters zeer tevreden zijn over de komst van Olivier Deschacht. Herman en Oli hebben het over het verleden en de toekomst van zijn mooie voetbalcarrière.


Voor meer video’s en samenvattingen, ga naar www.playsports.be/videozone

.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.