Man opgepakt die emoes omverreed tegen 120 km/u: “Het was leuk op het moment zelf”

Een Australische jongeman heeft heel wat ophef veroorzaakt nadat hij een filmpje online plaatste waarin hij emoes omverrijdt. Op de beelden is te zien en te horen hoe prettig hij het vindt om de dieren te vermoorden. De dierenbeul is intussen opgepakt.

De Australische politie heeft met man en macht gezocht naar de bestuurder en vond hem uiteindelijk ook. Jacob MacDonald, amper 20 jaar oud, zat naar eigen zeggen in een mentaal dieptepunt toen hij de emoes met een snelheid van 120 kilometer per uur omverreed. “Mijn vriendin had het net uitgemaakt en ik wist niet meer wat ik deed”, klinkt het.

In een interview met Seven News beweert MacDonald dat het “leuk was op het moment zelf” en dat de beelden alleen voor zijn vrienden bedoeld waren. “Blijkbaar is één van hen toch niet zo’n goeie vriend als ik dacht.”

De dierenbeul heeft naar eigen zeggen spijt van zijn daden, maar wacht allicht een zware straf na zijn proces in november. “Het was fout, een dom idee. Het is niet meer leuk, het was leuk op het moment zelf. Het is de grootste fout van mijn leven. Ik ben er niet trots op.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees