Zwembadseizoen start weer voor Fire Divers: duikinitiaties in oktober

De Fire Divers. Foto: rr

Zandhoven - Duikschool Fire Divers organiseert in oktober elke maandagavond tussen 20 en 22u gratis duikinitiaties in het Igean-zwembad in Pulderbos. De duiksport zit in de regio Antwerpen sterk in de lift.

Fire Divers begon een vijftiental jaar geleden vanuit de brandweerkorpsen van Zandhoven, Grobbendonk en Zoersel als een duikschool om de brandweerduikers wekelijks te laten trainen. Intussen is het een volledig onafhankelijke sportvereniging geworden met 38 leden, van wie nog een derde brandweerduikers, die verbonden zijn aan de brandweerposten van Zandhoven en Grobbendonk.

“Wij geven in onze opleidingen nog voorrang aan de brandweermensen die verder gevormd zullen worden op de campus Vesta in Emblem”, legt Jo Janssens van Fire Divers uit. “Maar dat zijn er jaarlijks zo'n twee. Voor de rest focussen we op nieuwe leden vanaf 16 jaar die willen leren duiken. Van 1 oktober tot eind april loopt ons zwembadseizoen. Dan trainen we op maandagavond week-om-week in de zwembaden van Pulderbos en Hemiksem. Het zwembad van Hemiksem is 4 meter diep. Er is ook de onzekerheid over het voortbestaan van Pulderbos. Toch hopen we dat het zwembad daar nog heel lang behouden blijft. In het zomerseizoen duiken we vooral in de Ekerse Putten en de Oosterschelde.”

Geïnteresseerden zijn op maandag 1 oktober en tijdens de daaropvolgende drie maandagen welkom in het zwembad van Pulderbos. Wie de duikschool wil steunen voor de aankoop van materiaal, kan op 20 oktober vanaf 17 naar het mosselsouper van Fire Divers in de parochiezaal in Zandhoven gaan.

Alle info over de initiaties en het mosselfestijn op de website www.firedivers.be.

(kma)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio