Hiphop-producent Suge Knight ontloopt moordproces, maar riskeert toch lange celstraf

Hiphop-producent Suge Knight ontloopt moordproces, maar riskeert toch lange celstraf

Foto: REUTERS

Marion “Suge” Knight ontloopt een moordproces, maar toch riskeert de Amerikaanse hiphop-producent een lange gevangenisstraf. De 53-jarige producent heeft het met de procureur op een akkoord gegooid, zo deelde het openbaar ministerie in Los Angeles mee. Daarbij geeft hij zijn schuld wegens doodslag bij een incident in januari 2015 zo goed als toe.

In ruil gaat Knight voor 28 jaar achter de tralies. In het geval van een proces waarbij hij schuldig zou zijn bevonden, riskeerde hij levenslang. De strafmaat wordt op 4 oktober bekendgemaakt.

Knight werd begin 2015 opgepakt. Bij een ruzie op een parking in Los Angeles reed hij twee mannen omver en pleegde dan vluchtmisdrijf. Een 55-jarige man kwam om het leven. De muziekproducent ontkende aanvankelijk zijn schuld en bleef erbij dat hij uit zelfbescherming had gehandeld.

Knight, die al een lang strafblad heeft, zat sindsdien vast. Na verschillende keren te zijn uitgesteld, moest het proces tegen hem deze maand beginnen.

In de jaren 90 stichtte Knight samen met onder meer Dr. Dre het label Death Row, en hij werd een van de machtigste mannen in de rap. Hij had Tupac Shakur, Snoop Dogg en Dr. Dre onder zijn hoede. Na de schietpartij waarbij Tupac in 1996 omkwam - hij zat toen in Knights auto - ging het achteruit met Death Row. In 2006 ging het label failliet.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees