Hinder tot eind volgende week

Asfalteringswerken in Smalle Heerweg en Hoekskensstraat

Lochristi - Wegwerkzaamheden op twee drukke plaatsen zorgen ervoor dat u sinds donderdag hier en daar even moet omrijden. Een werfzone in de Smalle Heerweg heeft voor gevolg dat u enkel vanuit Gent naar Lochristi de sluipweg kan gebruiken, in de Hoekskensstraat wordt er op twee plaatsen gewerkt, zodat u naar en van Zaffelare een ommetje moet maken. De asfalteringswerken op twee kilometer van elkaar gebeuren door dezelfde aannemer, zodat de focus al eens verschuift van de ene plaats naar de andere.

In de Smalle Heerweg vernieuwt men het asfalt van het fietspad. Om fietsers met iets meer zichtbaarheid op de weg te sturen, wordt de strook rood gekleurd. Er is eenrichtingverkeer vanuit Gent, anders is het omrijden via de Palingstraat en de Drieselstraat. In de Hoekskensstraat wordt het asfalt op twee plaatsen vernieuwd: aan de rotonde en de bypass ter hoogte van Verleydonckstraat-Kapiteinsstraat-Oude Veldstraat-Hoekskensstraat, en ook ook op het verkeersplateau aan het kruispunt Dorpsstraat-Hoekskensstraat, ter hoogte van het kapelletje. 

Als het weer de komende werkweek meezit, zullen de werken zeker vrijdag 28 september zijn afgerond. Op de sociale media is er nogal wat gemor over de late communicatie, en vooral over het feit dat de werken nu, drie weken na het begin van het schooljaar, gebeuren.

In de Pauwstraat is ondertussen ook het kruispunt met de Poelinkstraat afgesloten, en is er door het werk aan de fietspaden geen doorgang tot op de Beerveldse Baan. U merkt het: soms krijgt een voorstad als Lochristi ook eens de dagelijkse problemen van een stad te verwerken.  Op de site van De Lijn leest u waar het openbaar vervoer op bovengenoemde plaatsen een ommetje maakt. 

 

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio