Werknemer Agentschap Wegen en Verkeer gooit steenpuin op E313 om mensen aan te zetten de bus te nemen

Werknemer Agentschap Wegen en Verkeer gooit steenpuin op E313 om mensen aan te zetten de bus te nemen
Turnhout / Geel -

Een voormalige werknemer van het Agentschap Wegen en Verkeer staat in Turnhout terecht voor kwaadwillige verkeersbelemmering. De man, een dertiger uit Antwerpen, gooide meermaals steenpuin vanop een brug naar beneden op de E313.

De feiten deden zich voor van februari 2016 tot eind december 2016, steeds ’s nachts en altijd vanop dezelfde snelwegbrug in Geel. Eind december 2016 werd de man op heterdaad betrapt nadat hij voor de vijfde nacht op rij stenen naar beneden had gegooid. Hij was in de buurt van de brug en droeg handschoenen met steengruis op.

De man gaf de feiten toe en verklaarde dat hij het deed om meer mensen aan te sporen gebruik te maken van de fiets en het openbaar vervoer, sprak de aanklager. Volgens het openbaar ministerie had de man al veertien keer toegeslagen toen hij op 28 december 2016 op heterdaad werd betrapt door de politie.

“Verscheidene auto’s raakten beschadigd door tegen het steenpuin te rijden. Hij gooide naar eigen zeggen niet wanneer auto’s in de buurt waren. Maar dan nog hadden er doden kunnen vallen. Zeker als verkeerskundige moet je weten wat de gevolgen kunnen zijn wanneer een auto met hoge snelheid tegen een betonblok rijdt.”

De beklaagde geeft toe dat hij tussen juni 2016 en december 2016 stenen naar beneden heeft gegooid. De feiten van februari 2016 tot mei 2016 ontkent hij. “Hij wil zijn verantwoordelijk opnemen voor wat hij gedaan heeft. Maar dat wil niet zeggen dat hij een blanco cheque moet geven aan iedereen die de maanden voordien tegen steenpuin is gereden”, vertelt zijn raadsman Bart Herman.

De rechter doet een uitspraak op 19 oktober.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees