Dit is een exclusief artikel voor jou.
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Mee in één minuut: meer muggen, alle kandidaten voor de verkiezingen en hallucinant vechtfilmpje

Mee in één minuut: meer muggen, alle kandidaten voor de verkiezingen en hallucinant vechtfilmpje

Foto: rr

Hebt u een minuutje? Met dit handige overzicht bent u in 60 seconden helemaal mee met het nieuws van de dag.
Twee jaar nadat ons land had geëist dat Google de luchtbeelden van zo’n 150 ‘delicate installaties’ in ons land onherkenbaar zou maken, kan er op Google Maps nog altijd perfect op worden ingezoomd. Het gaat onder andere om het NAVO-hoofdkwartier of de luchtmachtbasis van Kleine-Brogel, waar Amerikaanse kernkoppen liggen opgeslagen. In Frankrijk en Nederland zijn legerinstallaties en belangrijke overheidsgebouwen wél onherkenbaar gemaakt.
Op het internet circuleert een filmpje waarop te zien is hoe een jongeman twee meisjes forse klappen geeft in het Park Baron Casier in Waregem. De politie is een onderzoek gestart en heeft alle betrokkenen geïdentificeerd.
De federale regering bekijkt meerdere opties voor extra plaatsen voor de opvang van transmigranten. Premier Michel mikt op zowat 300 extra plaatsen, bovenop de 90 plaatsen die al gepland waren. Daardoor zou het aantal plaatsen in gesloten centra iets onder de 1.000 uitkomen. Er wordt onder andere gekeken naar de piste van een ponton, een soort van gevangenisboot.
Andy Poelman, een acteur vooral bekend van zijn rol uit 'De Buurtpolitie', is op het eiland Corsica gecrasht met zijn motor. Poelman moest met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht. De precieze omstandigheden van het ongeval zijn voorlopig onduidelijk.
CD&V eist schadevergoeding van ex-communicatieadviseur Gert Van Mol. Die man had ervoor gezorgd dat het aantal volgers op de Facebookpagina van CD&V exponentieel was toegenomen. Maar dat bleken vooral Indische volgers te zijn. CD&V vindt dat de partij hierdoor imagoschade heeft geleden.
Door de extreme droogte hebben we een zomer met vrij weinig muggen achter de rug. Er waren immers weinig plasjes met stilstaand water waarin ze hun eitjes konden leggen. Maar nu het regenachtiger en toch nog warm is, zijn de muggen er plots wél weer.
Over een kleine maand zijn het gemeenteraadsverkiezingen. Alle partijen hebben intussen hun kieslijsten ingediend. Een handig overzicht van alle kandidaten en alle kieslijsten kan u vinden op onze website.
Nog niet uitgelezen? Meer nieuws op Nieuwsblad.be!

Het beste van Enkel voor abonnees