Vrijwilligers redden tientallen honden van verdrinkingsdood na doortocht Florence

Vrijwilligers redden tientallen honden van verdrinkingsdood na doortocht Florence Video: Reuters

Een dierenrechtenorganisatie in de Amerikaanse staat North Carolina gingen de voorbije dagen met man en macht op zoek naar dieren die in de problemen waren geraakt door overstromingen. Minstens tien honden waren gestrand na de doortocht van orkaan Florence en werden gered door de onvermoeibare vrijwilligers. Sommige viervoeters zochten een toevlucht op picknicktafels en daken van auto’s om niet te verdrinken, maar kunnen nu bekomen in een asiel.

Orkaan Florence zette talloze straten en gebieden in de Amerikaanse staat onder water, die nog steeds moeilijk of helemaal niet bereikbaar zijn voor reddingswerkers. Vrijwilligers van Turtle Mountain Animal Rescue lieten zich echter niet tegenhouden door de overstromingen en trokken eropuit om dieren te redden die in de penarie zaten.

De zware storm zorgde op verschillende plekken in de Verenigde Staten voor meer dan 91 centimeter regenwater. Meer dan 4700 inwoners moesten per boot of helikopter worden gered, twee keer zoveel als na de doortocht van orkaan Matthew, twee jaar geleden. Volgens de overheid verblijven nu nog minstens 10.000 mensen in tijdelijke schuilplaatsen.

Lees ook: Heldhaftige dierenvriend bevrijdt achtergelaten honden die dreigden te verdrinken door storm Florence

Corrigeer

RECENT NIEUWS

De keuze van de redactie Enkel voor abonnees