Superbike, Tesla en F1-auto nemen het op tegen straaljager, maar welke snelheidsduivel wint?

Superbike, Tesla en F1-auto nemen het op tegen straaljager, maar welke snelheidsduivel wint? Video: Reuters

Op de tarmac van de nieuwe luchthaven van Istanboel vond deze week de ultieme dragrace plaats toen zeven snelheidsduivels het tegen elkaar opnamen in diverse voertuigen. Een elektrische Tesla, een F1-bolide, een Aston Martin, een Lotus Evora en een licht vliegtuigje namen het op tegen een superbike en een straaljager van de Turkse luchtmacht. De race werd georganiseerd om het eerste Turkse Teknofest - een festival voor techneuten en liefhebbers van ruimtevaart - feestelijk te openen. Maar wie won deze moeder van alle races?

De zeven bestuurders trokken alle registers open op de nieuwe luchthaven van Istanboel, waar al vijftien jaar aan wordt gewerkt, maar volgende maand af zou moeten zijn. De race gaf tevens het startschot voor Teknofest, een nieuw festival waar fanaten van nieuwe technologieën zich meer dan thuis voelen.

Het was uiteindelijk de Turkse motorcoureur en voormalig wereldkampioen Kenan Sofuoglu die de anderen in het stof deed bijten op zijn superbike. De 34-jarige kwam al eerste over de streep, maar werd op de hielen gevolgd door de andere voertuigen en vliegtuigen.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees