Kristof (43) rijdt James Bond-gewijs gestolen auto van buurvrouw Joke klem: “Hij is mijn held”

Kristof (43) rijdt James Bond-gewijs gestolen auto van buurvrouw Joke klem: “Hij is mijn held”

De grote held van buurvrouw Joke: Kristof De Crom met dochtertjes én de teruggevonden gestolen fiets. Foto: MVN

Brugge -

Een buurman herkende de gestolen wagen van Joke Vandewalle donderdagmiddag in Brugge. Hij reed die klem en kon de dief zo staande houden tot de politie die kwam inrekenen.

Beter een goeie buur dan een verre vriend. Dat is donderdagmiddag in Brugge nog maar eens gebleken. Kristof De Crom (43) reed er toen in de buurt van de Unesco-rotonde toen hij de gestolen Citroën C3 van zijn buurvrouw opmerkte. Hij reed de wagen klem. “Ik was behoorlijk kwaad en heb gewoon het portier open getrokken”, vertelt hij. “Ik riep dat de bestuurder moest uitstappen en heb de sleutel van het contact genomen.”

Kristof nam voor de zekerheid nog een foto van de man en verwittigde de politie. De dief bleef al die tijd gewoon wachten tot de agenten arriveerden. “Hij was zelf ook behoorlijk onder de indruk”, zegt Kristof. “Hij beweerde eerst nog dat hij de wagen zelf gekocht had. Maar al snel bleek dat hij aan het liegen was.”

De auto van buurvrouw Joke Vandewalle werd woensdagmorgen in de Mortierlaan in Brugge gestolen. Wellicht namen de dieven haar sleutels uit haar woning om er daarna met de wagen vandoor te gaan. In hun vlucht stopten ze nog om een kinderfietsje te stelen. Opvallend: de fiets van de dochter van Kristof. “Ik ben in de wagen nog op zoek gegaan, maar daar zat het niet meer”, zegt hij. “Maar ondertussen kreeg ik telefoon van de politie. Blijkbaar hebben ze de fiets teruggevonden bij een huiszoeking.” Uiteindelijk werd ook de partner van de man gearresteerd.

Voor Joke is het nog even wachten op haar gestolen wagen. Die zou bovendien behoorlijk gehavend zijn door een ongeval dat de dieven er mee hadden. “De zijkant is helemaal ingedeukt”, zegt ze. “En ik moet voor nieuwe nummerplaten kijken, want die werden na de diefstal geschrapt. Bovendien liet ik ook al mijn sloten vervangen. Het zal me uiteindelijk toch allemaal een behoorlijke duit kosten.”

Maar de vrouw is nu vooral tevreden dat haar wagen terecht is. En dat ze op haar buren kan rekenen. “Hij is voor mij echt een held. Precies James Bond die de dief klem gereden heeft (lacht). Ik mag blij zijn dat hij de auto herkend heeft en de moed had om zo te reageren”, zegt ze.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees