VIDEO. Jammerend gekrijs en dwalende schaduwen: wat is er aan de hand in en rond dit psychiatrisch ziekenhuis?

Zonnebeke -

Het heksendorp Beselare heeft sinds kort een zogenaamd ‘psychiatrisch ziekenhuis’, al hangt er een akelige sfeer rond het mysterieuze gebouw. Het pand, dat binnenkort wordt gesloopt, doet nu even dienst als spookhuis.

De kliniek interneert patiënten die niet meer te behandelen zijn in andere instellingen. Voorbijgangers horen geregeld jammerend gekrijs en zien dwalende schaduwen aan de dichtgetimmerde ramen. Wie nieuwsgierig is, kan er op 26, 27 en 31 oktober ‘therapie’ komen volgen.

Met dit verhaal introduceren Sam en Tom Clauw en Bjorn Deruyter hun nieuw doorloopspookhuis House of madness. Het leegstaande gebouw aan de Geluwestraat 14 bestaat uit twee aanpalende woningen en wordt binnenkort gesloopt.

“We mogen doen wat we willen, net als in ons vorige spookhuis Daementia aan de Oude Kortrijkstraat”, vertelt Sam. “Het duurde wel een tijdje voor we deze unieke locatie gevonden hadden. We zijn al maanden in de weer om de kamers en tuin te verbouwen. Materiaal en kledij halen we van rommelmarkten en ziekenhuizen uit de streek.”

Minimumleeftijd

De aanbevolen minimumleeftijd is 12 jaar, maar op 26 oktober is het huis ook toegankelijk voor wie jonger is. “De acteurs zullen er dan een wat minder beangstigende ervaring van maken. Door de naambekendheid van het spookhuis van vorig jaar hadden we in een mum van tijd voldoende acteurs, een dertigtal per avond.”

Die acteurs worden geschminkt door de hoofdschminker van de Heksenstoet en bevinden zich, al dan niet verborgen, langs het parcours van 300 meter lang. De bezoekers worden in groepjes van vier tot zes personen door de duistere wandelgangen en kamers geleid.

Hobby

De toegangsprijs bedraagt 2 euro per persoon. “Vorig jaar was ons spookhuis nog gratis, maar we hebben ondertussen een vzw opgericht en moeten onze kosten kunnen betalen”, klinket het ietwat verontschuldigend.

“Het blijft wel een uit de hand gelopen hobby waarmee we de sfeer van Halloween in de streek willen verheffen tot de Amerikaanse standaard. We hopen opnieuw op bezoekers uit de hele Westhoek, en ver daarbuiten.”

www.daementia.be

Corrigeer

MEER NIEUWS