Dit is een exclusief artikel voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >
Corrigeer
Het Nieuwsblad camera closecorrect down facebook gplus nextprevquote share twitter video

Gevel valt op huis door hevige wind: “Ik dacht dat er zich een explosie had voorgedaan”

Aartselaar

-

Door de hevige wind van gisterochtend heeft een puntgevel van een woning in aanbouw, in de Kapellestraat, het begeven. De brokstukken vielen op het dak van een aanpalend huis en op de rijbaan. De ravage was groot.

Dumitru Pantus en zijn vrouw zaten gisterochtend te ontbijten toen de puntgevel van het gebouw naast hun woning het begaf. “Een enorm bonk. Het hele huis daverde. Ik dacht dat er zich in de straat een explosie had voorgedaan”, zegt Dumitru. “We zijn naar de voorkant van ons huis gelopen en hebben aan het raam gekeken. We zagen brokstukken op de rijbaan liggen en ze bleven maar vallen. Op dat ogenblik dacht ik dat de bouwkraan op de werf was omvergewaaid door de wind. Maar toen we na enkele minuten toch naar buiten durfden te stappen, zagen we dat de gevel het begeven had en op ons dak was gevallen.”

De impact op het dak van het rijhuis van Dumitru was enorm. “Alle dakpannen zijn kapot. Ook onder het dak, waar de slaapkamers zijn, is de schade groot. Gelukkig lagen we niet meer in bed.”

Ook de Aartselaarse burgemeester Sophie De Wit (N-VA) kwam zich ter plaatse van de toestand vergewissen. “Het is een klein mirakel dat hier geen gewonden zijn gevallen”, reageert ze. “Door de schade is het huis van het gezin tijdelijk onbewoonbaar. Ze kunnen voorlopig terecht in een noodwoning.”

De brandweer ruimde de brokstukken op.(tdk)

Het beste van Enkel voor abonnees