Steracteurs doen een ‘Full Monty' voor James Cooke

Chris Van Espen, Ivan Pecnik, Jo Hens, Bart Van Avermaet en ­Sergej Lopouchanski beheersen zo stilaan de kneepjes van het striptease-vak. Dat kon de verzamelde pers gisteren vaststellen tijdens een demonstratie die de acteurs gaven naar aanleiding van Ladies Night, de nieuwe theaterproductie van James Cooke.

Het verhaal van de werkloze fabrieksarbeiders die uit wanhoop een stripact in elkaar boksen werd al eerder verteld in de film The Full Monty, maar vanaf 25 oktober krijgt het ook een Vlaamse versie. “In je blootje staan, stelt niet veel voor. De verschillende danspasjes onthouden, da’s de moeilijkheid”, vertelt Bart Van Avermaet. Hij speelt de voortrekker van de groep én manager. “Voor mij is strippen een nieuwe ervaring. Mijn vrouw heeft de opname van de eerste repetitie bekeken en vond mij de meest houterige van de bende. Ik ben daarom alles nog losser beginnen gooien. Inleving is echt het belangrijkste bij het strippen.”

Regisseur Manou Kersting geeft een hele nieuwe draai aan het bekende verhaal. “We focussen op de miserie van die mannen die hen tot het strippen drijft, want er is geen betere humor dan leedvermaak.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees