Gemeentehuis uitzonderlijk open op zondagmorgen voor registratie orgaandonatie

Gemeentehuis uitzonderlijk open op zondagmorgen voor registratie orgaandonatie

Foto: HBvL

Zulte - Het onthaal van het gemeentehuis van Zulte zal, na een oproep in het tv-programma ‘Make Belgium Great Again’, op zondag 23 september uitzonderlijk geopend zijn tussen 10 en 12 u. voor registraties als orgaandonor. Eind 2017 stonden nog 1229 mensen op een wachtlijst voor transplantatie.

De allereerste uitzending van het VTM-programma ‘Make Belgium Great Again’ op 18 september had orgaandonatie als thema. Het programma riep iedereen op zich te registreren als donor. Meer dan 240 Vlaamse stad- en gemeentehuizen, waaronder Zulte, openen naar aanleiding van de oproep uitzonderlijk hun deuren op zondag 23 september. Het onthaal van het Zultse gemeentehuis is op zondag 23 september geopend tussen 10 en 12 u. voor registraties als orgaandonor.

In principe is iedereen orgaandonor. Maar bij een overlijden is het voor de naasten vaak een te moeilijke beslissing om de organen van de overledene toch af te staan. Achteraf zijn de meeste mensen wel gelukkig dat ze toch iets goeds gedaan hebben met het meest vreselijke dat hen kon overkomen. Je kan het hen gemakkelijker maken en je op voorhand registreren als orgaandonor. Dit vraagt slechts enkele minuten tijd.

Verdere informatie over orgaandonatie vind je op de www.beldonor.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio