FOTO. Strapdag in de Deinse lagere scholen in het teken van het verkeer

De Deinse scholen konden in het kader van de Strapdag opnieuw kennismaken met de dodehoekspiegel. Ze leerden van vrachtwagenbestuurder Willy Cools van vzw Truck Fun hoe, waar en wanneer vrachtwagens het achteropkomend verkeer te zien krijgen. Dat is belangrijk omdat dagelijks heel veel scholieren met de fiets naar Deinze komen. Burgemeester Jan Vermeulen kwam ook even achter het stuur van de vrachtwagen op het Sint-Poppoplein zitten.

Vrijdag nam de lagere afdeling van de Vrije Basisschool Leieparel deel aan de ‘STrapdag’. Er waren activiteiten gepland, zowel binnen als buiten, in de verkeersvrije Kaaistraat, op het Sint-Poppoplein, in de klas, op de speelplaats… kortom in de hele schoolomgeving. Een en ander gebeurde in samenwerking met Willy Cools van vzw Truck Fun, waardoor de leerlingen concreet konden kennismaken met de dodehoekspiegel op de vrachtwagen op het Sint-Poppoplein. Ook NMBS kwam met vier lesgevers om, onder de slogan ‘Het juiste spoor’, de leerlingen het gevaar van ‘spoorlopen’ uit te leggen.

“De nieuwe bolle spiegels maken het vrachtverkeer opnieuw veel veiliger, dat is een hele geruststelling”, beaamt de burgemeester. De scholieren leerden vooral om oogcontact te zoeken met de chauffeur en via een duim teken te doen dat ze hem gezien hebben. Er komen bijna 6000 scholieren dagelijks naar de Leiestad. Een veilig verkeer en goede afspraken zijn daarom van levensbelang.

Ook in de kleuter- en lagere school in Wontergem werd aandacht besteed aan fietsen, zelfs met een go-cart. Tussendoor mochten de leerlingen even een partijtje gaan voetballen met burgemeester Jan Vermeulen en schepen van sport Norbert De Mey op (of in) het gloednieuwe panna-veldje achter de kerk van Wontergem.

In de Leieparel in Deinze werd de Strapdag om 15.30 u afgesloten met het nieuwe Straplied 2018.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio