Late aanval Benoot strandt in zicht van de meet, Deens toptalent wint uitgeregende Eurométropole Tour

Late aanval Benoot strandt in zicht van de meet, Deens toptalent wint uitgeregende Eurométropole Tour

Mads Pedersen heeft de Eurométropole Tour gewonnen. De nummer twee van de afgelopen Ronde van Vlaanderen spurtte na een uitgeregende wedstrijd nipt sneller dan Jempy Drucker. Tiesj Benoot, die zijn laatste wedstrijd reed voor het WK in Innsbruck, stak zijn hand uit naar de overwinning met een late uitval, maar de renner van Lotto-Soudal werd op vijftig meter van de finish nog voorbij gereden.

Hevige regenbuien boven Doornik maakte van de Eurométropole Tour, de zevende en voorlaatste manche van de Napoleon Games Cycling Cup, een ware slijtageslag. Terwijl zes renners, met daarbij onze landgenoot Nathan Van Hooydonck, de vlucht van de dag bemanden, regende het opgaves in het peloton. Schaduwfavoriet Pascal Ackermann gaf op. Net zoals Cees Bol, leider in de Napoleons Games Cycling Cup, er ook vroeg de brui moest aan geven. Goed nieuws voor Sean De Bie, derde in het klassement, leek het. Maar ook de renner van Willems Veranda-Crelan stapte onderweg uit koers.

Op twintig kilometer van de finish brak Tiesj Benoot, die zijn laatste wedstrijd reed voor het WK in Innsbruck, de koers open met een aanval. Naesen en Stuyven sprongen mee met ook Drucker, Kirsch en snelle man Arnaud Démare. De elitegroep reden het gat naar de vroege vlucht dicht.

In een rommelige finale volgde de ene na de andere aanval. Vooral Tiesj Benoot imponeerde. De renner van Lotto-Soudal etaleerde zijn uitstekende WK-vorm en viel tot driemaal aan. Zijn eerste twee pogingen werden in de kiem gesmoord, maar met zijn laatste poging op drie kilometer van de streep leek hij toch te gaan winnen. Maar in het zicht van de meet viel hij volledig stil, terwijl in de achtervolgende groep Jasper Stuyven perfect de spurt aantrok voor zijn Deense ploegmaat Mads Pedersen. Op vijftig meter van de finishlijn werd Benoot uiteindelijk voorbij gesneld. Pedersen, de nummer twee van de afgelopen Ronde van Vlaanderen, spurtte net sneller dan Jempy Drucker. Oliver Naesen werd derde. Benoot moest genoegen nemen met een vijfde stek.

Mads Pedersen: “Hoedje af voor wat Jasper deed”

Mads Pedersen mocht zaterdag vieren in de 78e Eurométropole Tour. Hij sprintte in de regen in Doornik naar de zege. Na afloop dankte de snelle man van Trek-Segafredo zijn ploegmaat Jasper Stuyven voor het geleverde werk. “Ik ben heel blij met dit succes, het is altijd leuk te winnen. Ik wil ook Jasper Stuyven bedanken voor zijn werk”, zei de Deen aan de streep.

“Tiesj Benoot zette op twee kilometer van de aankomst aan op een moment dat er in de kopgroep even werd vertraagd. Daarna bouwde hij zijn voorsprong stelselmatig uit in de laatste rechte lijn. Ik zette mij in het wiel van Jasper, die mij tot 400 meter van het einde ideaal naar voor loodste. Ik doe mijn hoed af voor het werk dat hij heeft verricht. We zaten in een ideale situatie met twee man in de kopgroep. Jasper had veel werk verzet en besloot de sprint voor mij aan te trekken. Het waren zware weersomstandigheden maar dat is voor mij geen probleem. Ik ben in de regen altijd op mijn gemak.”

Jempy Drucker (BMC) strandde in het wiel van Pedersen op de dichtste ereplaats. “Tweede worden is een beetje jammer maar dat is de wedstrijd”, zei de Luxemburger. “In de voorlaatste ronde ging het heel hard. Ik zat in de laatste ronde echt à bloc, het ging heel snel. Op de Mont Saint-Aubert wilde ik de aansluiting behouden maar ik zag echt af. In de finale ging Tiesj Benoot aan. Op 200 meter van de streep pakten we hem in volle sprint terug. Ik wist dat Mads Pedersen snel is. Hij duwde mij een beetje naar rechts maar het bleef correct. Het weer maakte het niet gemakkelijk maar als Flandrien stoort mij dat niet.”

Uitslag:

1) Mads Pedersen

2) Jempy Drucker

3) Oliver Naesen

4) Jasper Philipsen

5) Tiesj Benoot

6) Jonas Rickaert

7) Reinhardt Janse Van Rensburg

8) Jan-Willlem Van Schip

9) Alex Kirsch

10) Jasper Stuyven

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.