12 Oost-Vlaamse fietsprojecten krijgen duwtje in de rug

Vlaamse Regering subsidieert fietspad langs spoorlijn Beervelde - Destelbergen met € 67.656

Vlaamse Regering subsidieert fietspad langs spoorlijn Beervelde - Destelbergen met € 67.656

Eind november 2017 werd het fietspad L 59 van de Burgstraat naar de Pensionaatstraat ingefietst Foto: Geert Herman

Destelbergen / Lochristi - Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts investeert € 67.656 in het fietspad langs de spoorlijn L59 tussen Beervelde en Destelbergen. De Vlaamse overheid steunt liefst 12 Oost-Vlaamse fietsprojecten met een totale investeringswaarde van € 5,8 miljoen. “Vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen wil ik alle politieke partijen stimuleren om nog meer fietsinvesteringen in het verkiezingsprogramma en het lokale bestuursakkoord te schrijven”, zegt Weyts (N-VA).

Dit jaar worden er voor 110 miljoen euro fietsinvesteringen vastgelegd in Vlaanderen. 60% van het Bovenlokaal Functioneel Fietsroutenetwerk  ligt op wegen in lokaal beheer, waardoor de lokale besturen moeten worden gestimuleerd om erin te investeren. Naast de Vlaamse Regering betalen ook de Provincie Oost-Vlaanderen en de gemeente zelf mee. In de toekomst zal het kabinet van minister Weyts het Vlaamse aandeel, dat nu maximaal 40 % bedraagt, verhogen naar 50 %. Zo moet het voor de gemeenten moeilijker worden om nee te zeggen tegen nieuwe fietsinfrastructuur. 

Het traject tussen de Pensionaatstraat - waar de overgang gesloten werd - en de Burgstraat was het derde deel van de realisatie van de L59 op ons grondgebied. In de voorbije jaren werd het mooie en landelijke fietspad tussen de Beerveldse Baan en de gemeentegrens met Lokeren, en het deel tussen Beervelde Station en de Pensionaatstraat gerealiseerd. Daardoor kan u nu probleemloos van Destelbergen tot Lokeren fietsen. Het totale fietstraject langs deze spoorlijn moet uiteindelijk van Zwijndrecht naar Gent lopen over 46 kilometer. Maar daarvoor zijn nog enkele obstakels te nemen. Hier en daar maakt het pad ook een ommetje langs een woonwijk. 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio