Mama

‘Familie’-actrice Caroline Maes legt de focus voortaan bij haar gezin

‘Familie’-actrice Caroline Maes legt de focus voortaan bij haar gezin

Foto: Instagram

Voor Caroline Maes (42), die al zestien seizoenen gestalte geeft aan Mieke Van den Bossche in ‘Familie’, komt het gezin voortaan op de eerste plaats. Dat vertelt ze deze week in het weekblad Story. “Ik krijg almaar meer respect voor vrouwen die bewust niet werken”, zegt ze.

“Rond mijn veertigste stond ik er plots bij stil dat er meer is in het leven dan werken”, vertelt Caroline aan Story. “Ik ben al 23 jaar actrice, en daar ben ik heel dankbaar voor. Maar die job vraagt veel van je persoonlijke leven.”

Caroline is al 19 jaar gelukkig getrouwd met haar man Peter en heeft drie zonen: Arthur, Arno en Daan. De actrice durft nu voor het eerst toegeven dat ze ook voldoening kan halen uit het moederschap en dingen als de strijk, koken of een proper huis hebben. “Vroeger vond ik dat saai en niet ambitieus genoeg. Maar ik krijg alleen maar meer respect voor vrouwen die bewust niet werken en voor hun gezin kiezen.”

“Ik zou dat eigenlijk ook graag willen doen gedurende een periode. Dan zou ik wat vaker kunnen langsgaan bij mijn ouders en vriendinnen. en me inzetten voor de schoolraad en goede doelen.”

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees