Herinrichting kruispunt N43 met Pontstraat

Op maandag 24 september start het Agentschap Wegen en Verkeer met de herinrichting van het kruispunt van de N43 Dorpstraat met de Pontstraat in Astene. Het kruispunt krijgt verkeerslichten om het overstekend fietsverkeer veiliger te maken. De fietspaden aan het kruispunt worden vrijliggend. Tegelijkertijd vernieuwt de aannemer de fietspaden langs de N43 van de Dorpstraat nr. 40 tot net voorbij de Beekstraat. In het totaal wordt 4 km fietspad vernieuwd. De werken zijn bewust gepland na de start van het nieuwe schooljaar en zullen ongeveer twee en een halve maand duren,.

Er wordt in fasen gewerkt. De eerste fase duurt tot 7 november, de tweede fase tot ongeveer 11 december. De stad Deinze voert tegelijkertijd herinrichtingswerken uit in de Pontstraat.

Verkeerssituatie

Tijdens de herinrichting van het kruispunt wordt het verkeer geregeld door tijdelijke verkeerslichten. Bij de vernieuwing van de fietspaden rijdt het verkeer over versmalde rijstroken in beide richtingen. Fietsers krijgen tijdelijk een dubbelrichtingsfietspad op de weghelft waar niet gewerkt wordt. Tijdens de werken aan het kruispunt blijven de beide aansluitingen van de Pontstraat afgesloten.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio