HEISA wint talentenjacht De Beloften

HEISA wint talentenjacht De Beloften

Foto: if

Gent - De Limburgs-Gentse groep HEISA heeft zaterdag zowel de juryprijs als de publieksprijs van de talentenjacht De Beloften gewonnen. Concertorganisator Democrazy was dit jaar al aan de vijftiende editie toe van de wedstrijd. Eerdere winnaars waren onder anderen The Bony King of Nowhere en Intergalactic Lovers. Voorwaarde om deel te nemen aan De Beloften is dat minstens één bandlid een link met Gent moet hebben.

Heisa is een trio dat met Koen Castermans en Jacques Nomdefamille een thuisbasis heeft in Hoeselt en Riemst in Limburg, maar voor het drumwerk rekenen ze op Jonathan Frederix die al jaren in Gent woont, er les geeft aan Popcollege en ook bij de Gentse groep Biezen verantwoordelijk is voor de percussie.

"Luid, rustig, vreemd, maar toch pakkend" zo omschrijft de groep zichzelf op hun Facebookpagina. Bij de groepen waar ze van houden onder anderen Sonic Youth, Nirvana, Raketkanon, Tool. "We proberen in het genre van de alternatieve rock toch ons eigen ding te doen" aldus Koen Castermans. HEISA stond tijdens de voorbije Gentse Feesten in de Kinky Star, en speelden ze vorige week nog in de Charlatan. Voor hun optreden tijdens Theater Aan Zee kregen ze ook al lovende kritieken: ...

..van het opwindendste dat we in lange tijd op TAZ - en misschien wel in de Vlaamse concertzalen tout court - zagen. Bovendien klinken Koen Castermans, Jonathan Frederix en Jacques Nomdefamille ook nog eens origineel, dankzij de redelijk a-typische (samen)zang, contraire breaks en drumritmes. , zo stond het toen in de TAZ-gazette.

"Het is inderdaad misschien niet de meest voor de hand liggende muziek" aldus Tomas Raeymakers van Democrazy, "maar het is een groep met potentieel, we geloven er wel in. Ze speelden eerder al in een voorprogramma van een van onze concerten."

De winnaar van De Beloften wordt een jaar lang ondersteund door muziekclub Democrazy en Conservatorium Gent. Er zijn samenwerkingsverbanden met andere muziekclubs, theaters, verhuurders van repetitieruimtes, muziekcentra, juridische adviescentra en andere spelers uit het culturele veld binnen en buiten Gent.

Abudhabi vzw werd tweede, de derde plaats was voor Okkupeerder.

Meer over Heisa op hun website en Facebookpagina.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio