Els (51) wil een weide waar haar honden kunnen los lopen en vond al 600 buren die haar vraag steunen: “Waarom kan dat niet in onze gemeente?”

Els (51) wil een weide waar haar honden kunnen los lopen en vond al 600 buren die haar vraag steunen: “Waarom kan dat niet in onze gemeente?”

Els De Rore (tweede van links) met enkele buurtbewoners en hun honden. Foto: ptb

Zonnebeke -

Els De Rore (51) uit Geluveld wil dat haar gemeente een weide krijgt waar haar honden en de viervoeters van de heel gemeente naar hartenlust kunnen rondlopen. Daarvoor verzamelde ze al 600 handtekeningen.

“In een hondenlosloopzone kunnen honden vrij ronddartelen onder toezicht van hun baasje”, vertelt De Rore. “Buiten zo’n afgesloten zone is het verboden dat honden vrij rondlopen, want ze kunnen weglopen of andere weggebruikers lastigvallen. In Lauwe kwam er vier jaar geleden een hondenzone in het Preshoekbos, ook na een petitie.”

Ieper te klein

“Wij gaan een tweetal keer per week naar Lauwe met onze honden, maar dat is een 25-tal min rijden”, zegt Els. “In Ieper is er ook een park, maar dat vinden we te klein voor grote honden. Zonnebeke is een bosrijke gemeente, waarom kan dit hier niet? In een bos kom je regelmatig wandelaars met een hond tegen. We denken dat enkele hectare bij het bos aan de Kleine Ieperstraat in Zandvoorde een geschikte locatie zou zijn. Onze petitie moet de gemeente en Agentschap Natuur en Bos tonen dat er een draagvlak is.”

Burgemeester Dirk Sioen (Inspraak) kreeg de handtekeningen afgelopen weekend overhandigd. “Ik ben pro”, zegt hij. “We moeten nu afwachten wie er bestuurt na de verkiezingen. Het punt staat alleszins op het programma van ons kartel #TEAM8980.”

Ook Lijst Passendale steunt het project. “Ik trok mee aan de kar bij de gemeente voor deze mensen”, aldus lijsttrekker William Doom.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio