Politieman spreekt mannen aan op geluidsoverlast en krijgt vuistslag in gezicht

Politieman spreekt mannen aan op geluidsoverlast en krijgt vuistslag in gezicht

Archiefbeeld. Foto: BELGA

Antwerpen -

Een 22-jarige man is zondag voorgeleid bij de onderzoeksrechter omdat hij een agent buiten diensttijd een vuistslag had verkocht. Dat gebeurde zaterdagnacht op de Frankrijklei. De onderzoeksrechter liet hem vrij onder voorwaarden.

“Vannacht sprak een collega buiten diensttijd een groepje luidruchtige personen aan op hun gedrag dat duidelijk voor overlast zorgde”, zegt de Antwerpse politie in een persbericht. “Dat gebeurde aan de Frankrijklei. Hij maakte zich kenbaar als politieman aan de hand van zijn dienstkaart. Eén van de betrokkenen gaf een valse identiteitskaart en sloeg onmiddellijk op de vlucht toen de politieman dat in de gaten kreeg.”

De inspecteur buiten dienst liep de man achterna en belde meteen naar de radiokamer voor versterking. “In tussentijd sprak de vluchtende verdachte een andere man aan”, gaat de politie verder. “Die laatste stapte op de collega af en gaf hem zonder waarschuwing of nieuwe aanleiding een vuistslag in het aangezicht. De twee betrokkenen konden daardoor ontkomen door in een taxi te stappen. Tijdelijk, want een van de toegesnelde politievoertuigen deed de taxi stoppen.”

De twee passagiers werden formeel herkend als de verdachten die op de vlucht waren geslagen. Ze werden meegenomen naar het cellencomplex. Een van de twee mannen werd zondag in de loop van de namiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besliste om hem vrij te laten onder voorwaarden.

De inspecteur is minstens een paar dagen arbeidsongeschikt.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees